|
|
| Autor |
Wiadomość |
awd

Model Opla : Zafira 2.0DTL
Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Czw Cze 05, 2008 22:25 Wymiana przekładni -Delphi zamiast TRW
|
|
|
Witam.
Zamówiłem na Allegro przekładnię kierowniczą TRW (tak było w opisie aukcji i taką mam w aucie)Gdy dzisiaj dotarła przesyłka okazało się że przysłano przekładnię ale Delphi.Co robić ?Czy są one zamienne, czy muszę odesłać tą i znowu czekać na właściwą.
Proszę o szybką odpowiedź.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
Mark_pg
Bigo$

Model Opla : Astra G X16XEL '98
Punkty zdobyte: 1
|
Wysłany: Pią Cze 06, 2008 18:24
|
|
|
Witam.
Informacja wzięta z któregoś z programów serwisowych, teraz nie pamiętam z jakiego.
Mianowicie było napisane, że i owszem można zamieniać przekładnie, ale łącznie z pompą. Oddzielnie nie będzie pasowało. Dodatkowo było też napisane, że przekładni którejś z tych firm (niestety teraz nie pamiętam której) do jakiegoś rocznika nie można zamieniać z przekładniami po tym roczniku, więc również jest konieczna wymiana całości.
Sprawa wydaje się poważna, więc lepiej się dowiedz o te szczegóły o których tam wyczytałem.
Pzdr Marek |
|
|
|
 |
Krzysiek D. [Usunięty]
|
Wysłany: Pią Cze 06, 2008 21:47
|
|
|
Witam
Ja miałem też wymienianą przekładnie i okazało się że są trzy rodzaje przekładni i mechanicy nie mogli dobrać do mojego modelu.
A w opisie pisało że przekładnia jest TRW i miałem zamówić na allegro, ale jakoś nie dawało mi to spokoju i pojechałem do mechanika i okazało że oni sami nie mogli dobrać tej przekładni bo okazało się że te przekładnie są już wycofane z produkcji.
Teraz mam zrobione i koszt takiej przekładni wyniósł mnie 14000 zł. + 250 zł. robocizna.
Na twoim miejscu bym ja oddał.
Z poważaniem Krzysiek |
|
|
|
 |
irzi

Model Opla : Zafira 2.0 DTI
Wiek: 34 Dołączył: 19 Kwi 2008 Posty: 87 Skąd: Psary Punkty zdobyte: 5
|
Wysłany: Pią Cze 06, 2008 22:01
|
|
|
| Krzysiek D. napisał/a: |
Teraz mam zrobione i koszt takiej przekładni wyniósł mnie 14000 zł. + 250 zł. robocizna.
Na twoim miejscu bym ja oddał.
Z poważaniem Krzysiek |
To kurcze przekładnia jest warta aż pół Zafiry |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
Krzysiek D. [Usunięty]
|
Wysłany: Pią Cze 06, 2008 22:11
|
|
|
Sorki 1400 zł . |
|
|
|
 |
zomol
Model Opla : ZAFIRA 2.0 DTI - 2001r
Wiek: 38 Dołączył: 28 Mar 2008 Posty: 63 Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Sob Cze 07, 2008 11:56
|
|
|
| Ja bym nie kombinował tylko odesłał. Jak jest to dobry sprzedawca to z uwagi na swój błąd powinien od razu przesłać Ci kurierem drugą i zwrócić koszty w obie strony. Cały "zabieg" to max 3 dni więc lepiej poczekać niż wpakować się w koszty. |
|
|
|
 |
|
|