zbytnio sie na tym nie znam ale ostastnio pojechałem ustawic gaz i gosc mi powiedział ze jest wszystko okej, powiedział ze jesli mi auto duzo pali to moze mi wymienic cos czego dokladnie nie wiem jak sie nazywa wiem tylko tyle ze ja mam automatyczne \ elektroniczne a on chciał wstawic ręczne za kwote 20 zł to znajdzuje sie na węzach. Czy to cos pomoże w uzyciu gazu ??
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
Pewnie chodzi o krokowca gazowego.
Ja bym nie zmieniał, u mnie właśnie zmiana z ręcznego na krokowca pomogła.
Spalanie spadło o 6-7 litrów.
patryk87l [Usunięty]
Wysłany: Czw Kwi 05, 2007 15:53
to ja sie moze podlacze i spytam czy do gazu pierwszej generacji z recznym pokretlem do ustawiania gazu da sie zamontowac silniczek krokowy i ile taka przyjenosc moze kosztowac
Prosze o rade
Model Opla : do niedawna astraF
Wysłany: Czw Kwi 05, 2007 17:27
patryk87l napisał/a:
to ja sie moze podlacze i spytam czy do gazu pierwszej generacji z recznym pokretlem do ustawiania gazu da sie zamontowac silniczek krokowy i ile taka przyjenosc moze kosztowac
Prosze o rade
Da się bez problemu. Ja zamontowałem sterownik bingo M, zapłaciłem 300pln i tki będzie tez pasował do Twojego silniczka.