witam serdecznie,mam takie pytanko jak czesto trzeba wymieniac swiece majac LPG,bo ja wymienialem chyba rok temu??i czy do gazu sa jakies inne swiece jak do benzyny?
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
Model Opla : Astra F X14NZ + LPG
Wysłany: Pon Lip 02, 2007 10:18
Ja wymieniam co 15 tys km, tak jak filtry. Kiedyś kupiłem świece iskra-gaz ale silnik nie równo pracował. Najlepiej silnik mi pracuje na NGK i GM. W moim przypadku są to świece dwu-elektrodowe do benzyny. Przy świecach NGK mam mniejsze zużycie paliwa.
Model Opla : Classic X16SZR
Wysłany: Pią Lip 06, 2007 22:41
NGK 0 problemow juz 30tys i nic
Malik [Usunięty]
Wysłany: Pon Lip 16, 2007 11:42
maniakopel napisał/a:
świeczki w omie wymieniałem średnio raz na rok łącznie z przewodami.Bo to podstawa na LPG
Witam, czy mógłbym kolegę prosić o rozwinięcie tej myśli?
w LPG podstawą są przewody?
Pozdrawiam
Martin312 [Usunięty]
Wysłany: Pon Lip 16, 2007 12:56
nie polecam świec firmy Brisk, sprzedawca bardzo zachwalał, jednak miałeł z nimi dużo problemów i golfie a póżniej w astrze I /obydwa samochody- gaz/, niestety w astrze popełniłem drugi raz ten sam błąd, teraz w astrze II kupiłem orginalne GM były tańsze niż NGK, przejechałem już 20 tyś i nie mam z nimi żadnego problemu
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
Model Opla : Astra G 1.6 8V
Zaproszone osoby: 47
LPG: TAK
Wysłany: Sro Lip 25, 2007 12:34
A jak poznać że juz czas na wymianę?? Przy zakładaniu gazu fachmani powiedzieli że sa jeszcze Ok i nie będą wymieniac dobrych świec, więc dostałem je do ręki (NGK ). Teraz tylko kwestia kiedy trzeba bedzie wymienić, przyjąc jakis czas, przebieg, czy czekac na jakieś objawy???