Model Opla : ASTRA 2 1,6 16V
LPG: NIE
Wysłany: Sob Mar 01, 2008 08:49
Ja popieram Kasie, kto jedzie w mieście 200 km/h ? Wiadomo, że to miasto i jest większe prawdopodobieństwo, że na drodze będzie pieszy, rowerzysta i inne niespodzianki.
_________________ Jeśli wódka w pracy szkodzi, porzuć pracę o co chodzi
Ostatnio zmieniony przez huri_khan Sob Mar 01, 2008 14:45, w całości zmieniany 1 raz
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
HP: 419/2333
18%
MP: 751/1114
67%
EXP: 81/99
81%
Michael Model Opla : Astra G
Wysłany: Sob Mar 01, 2008 12:35
Dla mnie sprawa jest jasna i klarowna. nie chce bronić Zientarskiego bo może i jechał za szybko ale przyczyną była zła nawierzchnia. Skoro w tym miejscu ginęli już ludzie a zarząd dróg sobie wszystko olewał to on powinien ponieść odpowiedzialność karną a konkretnie osoba, która jest za taki stan rzeczy odpowiedzialna. Tym bardziej irytuje mnie jakiś półgłówek policjant który mówi że wystąpili o wystawianie w tym miejscu fotoradaru Prawo mówi: kto powoduje nieumyślnie wypadek, którego następstwem jest śmierć innej osoby, podlega karze więzienia od 6 miesięcy do 8 lat. A w tym przypadku winny jest ZDM który jak już napisałem wcześniej przez 2 lata wiedział i nic nie robił i dalej pewnie nic by nie zrobili gdyby zginęła osoba nieznana
Też myślę, że wina leży nie tylko po stronie Maćka, choć teraz nikt nie jest wstanie przedstawić prawdziwej szybkości z jaką jechało auto, a nie potrzeba aż 200 km/h żeby auto tak wyglądało po przyłożeniu w taki słup! Nasze drogi są w opłakanym stanie, poza tym, że studzienki są umiejscowione na środku drogi niekiedy nie idzie ich w żaden sposób ominąć, to jeszcze powycinane kawałki asfaltu i często pozostawione bez oznaczeń. Pozapadane części dróg wzniesienia, które powstały przez to ,że drzewo stoi przy drodze i korzenie wypchnęły asfalt w górę, ale zawsze każdy pierwsze dopatruje się winy kierowcy! Czy aby niewstawiony lub nie za szybko jechał, czy auto miało przegląd ważny?! Dlaczego zawsze kierowcy są skrupulatnie rozliczani? Czy nasze drogi ,to się przyjęło, że już takie mogą być? I kierowcy muszą się z tym pogodzić?
Model Opla : Astra II Y17DT kombi
Wysłany: Nie Mar 02, 2008 20:39
Dla mnie totalna głupota bronienie Maćka. Kierowca (bo chyba nie ustalili który z nich kierował) jechał totalnie bez wyobraźni. Ponadto takie dyskusje są tylko i wyłącznie dlatego, że to znane osoby się rozwaliły. Gdyby chodziło o szarego człowieka to każdy by powiedział, że to kretyn tak po mieście 200km/h zasuwać. Szkoda mi Maćka bo nawet miałem przyjemność kiedyś z nim rozmawiać, ale zwalanie winy na drogowców to jest przesada. Nawet gdyby tam droga była jak tor F1 to jak jest ograniczenie do 50 to musi coś znaczyć. Wiem, wiem sam często jeżdżę szybciej niż powinienem, ale w granicach rozsądku a przekroczenie prędkości 4x do rozsądnych nie należy.
Dla mnie totalna głupota bronienie Maćka. Kierowca (bo chyba nie ustalili który z nich kierował) jechał totalnie bez wyobraźni. Ponadto takie dyskusje są tylko i wyłącznie dlatego, że to znane osoby się rozwaliły. Gdyby chodziło o szarego człowieka to każdy by powiedział, że to kretyn tak po mieście 200km/h zasuwać. Szkoda mi Maćka bo nawet miałem przyjemność kiedyś z nim rozmawiać, ale zwalanie winy na drogowców to jest przesada. Nawet gdyby tam droga była jak tor F1 to jak jest ograniczenie do 50 to musi coś znaczyć. Wiem, wiem sam często jeżdżę szybciej niż powinienem, ale w granicach rozsądku a przekroczenie prędkości 4x do rozsądnych nie należy.
Nikt Maćka nie broni. Jechał za szybko! Totalną głupotą jest to, że niektórzy tak to przyjmują. Sami drogowcy też nie są winni, tylko inne osobistości. Takie znaki ograniczenia będą stawiane częściej. Taniej postawić znak niż położyć nową nawierzchnie raz ,a porządnie. Patrze na to na co dzień. Kładzie się asfalt, a po miesiącu wypłukany przez deszcze,dziury. Szczególnie widoczne jest to w mniejszych miastach, coraz więcej ograniczeń więcej radarów i kontrole co zakręt, a sami kontrolujący najczęściej jak można zaobserwować śmigają bez pasów i o wiele szybciej jak ,to dozwolone w danym miejscu! Przykład zawsze idzie z góry.
Wysłany: Nie Mar 02, 2008 21:46
Problemem jest to że kieszenie kierowców są obciążane coraz bardziej a majątek narodowy został prawie całkowicie rozgrabiony. Czy wiecie ile nasz kraj otrzymuje za tranzyt rosyjskiej ropy? Rocznie jest to 100 mln złotych a powinno być 1,5 mld zł! Ktoś za to odpowiada! Ile dróg można by za to wyremontować? Tak jest ze wszystkim! W TelAvizji o tym nie powiedzą! Jeśli ktoś ją ogląda lub czyta polskojęzyczne gazety to żyje w świecie fikcji gdzie prawdziwe problemy są zastępowane bzdurami.
Model Opla : astra f caravan
Wiek: 32 Dołączył: 08 Lip 2007 Posty: 356 Skąd: Kamienna Góra
Wysłany: Nie Mar 02, 2008 22:15
No niestety Polska to piękny kraj ale po latach komuny wszystkim pozostały pewne nawyki z poprzedniego ustroju chociażby zwalanie winy na tych drugich lub odsyłanie od jednego urzędasa do drugiego i tak w kółko. Polak od dawna był nauczony kombinowania jak tu się nie narobić i zarobić. Więc wkurza mnie to i jest mi wstyd że tak się dzieje w naszym kraju.
Afery korupcyjne i inne, dużo mówią co planują zrobić ale praktycznie nic nie robią. A Świat się z nas śmieje tak więc gdyby naprawili to uszkodzenie tak jak to się naprawia na zachodzie i postawili w koło tych filarów bariery energochłonne ,a nawet jakiś fotoradar to nie doszło by zapewne do żadnej tragedii, no chyba że ktoś z pełną premedytacją postanowił się zabić a przy okazji jeszcze zrobic komuś krzywdę lub odebrać życie
Czy wiecie ile nasz kraj otrzymuje za tranzyt rosyjskiej ropy? Rocznie jest to 100 mln złotych a powinno być 1,5 mld zł!
Nie potrzebny nam transport ropy, wystarczyłoby gdyby wszystkie pieniądze z podwójnego opodatkowania paliwa szły rzeczywiście na remonty i renowacje dróg a nie na łatanie dziury budżetowej, podwyżki lekarzy, górników czy kogokolwiek.
Wysłany: Wto Mar 04, 2008 10:58
Cytat:
Nie potrzebny nam transport ropy, wystarczyłoby gdyby wszystkie pieniądze z podwójnego opodatkowania paliwa szły rzeczywiście na remonty i renowacje dróg a nie na łatanie dziury budżetowej, podwyżki lekarzy, górników czy kogokolwiek.
Ropa i tak płynie przez gazociąg Jamalski na zachód więc chyba warto byłoby pobierac rynkową cenę za jego przysył przez nasze terytorium. Co do górnictwa to jak kolega wyżej napisał. Komuna do tego doprowadziła. Niemcy już w czasie II wojny wytwarzali z węgla kamiennego benzynę, a nam się wmawia że górnictwo się do niczego nie nadaje. Kopalnie są zamykane, złoża nieodwracalnie niszczone a prezesi biorą odprawy po kilka milionów podczas gdy ten kto naprawdę pracuje w ciężkich warunkach dostaje grosze, a media szczują jednych na drugich żeby naród skłócić.