Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomości w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
wypryski na lakierze
Autor Wiadomość
JohnGee
[Usunięty]

Wysłany: Czw Maj 04, 2006 22:26   

Ja dzis wlasnie "kasowalem" rudą z karoserii, bylo tego z kilkanascie miejsc ;( i ogolnie podklad, przy wiekszych "niwelacjach" szpachel, papierek scierny i niestety nie mialem nic innego pod reka jak oryginalny sztyft Oplowski do zaprawek. Mam pytanie czy da rade jakos to spolerowac, tak aby nie rzucaly sie w oczy plamki po zaprawkach, ktore niestety odstaja od oryginalnego lakieru. Farba w sztyfcie jest dosyc gesta, ale czy po polerowaniu Tempem nie wylezie na wierzch biel szpachlowki? ;(

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

maroni
[Usunięty]

Wysłany: Sob Maj 06, 2006 16:23   

obawiam się że sztyft jest słabiutki, pojedziesz na myjke i kolor ci zlezie po umyciu auta, ale mogę się mylić więc sprawdź sam, jażeli niezejdzie to możesz sprubować to zapolerować

pozdro

opel _rider
[Usunięty]

Wysłany: Nie Maj 07, 2006 12:25   

Powiem,że sam robiłem takim lakierem zaprawkowym od opla (wygląda jak korektor z pędzelkiem) i jeżeli podłoże zostanie dobrze przygotowane to będzie się wszystko pieknie trzymać. Tak własnie jest u mnie. Nie widac wogóle,że coś było robione.

geralt102 
1.6 16V x16xel

Model Opla : Astra G kombi

Punkty zdobyte: 0
Wysłany: Nie Mar 04, 2007 11:29   

podobno na rdzę najllepszy jest odrdzewiacz Brunox Epoxy na bazie żywicy epoksydowej - reaguje z rdzą neutralizuje ją i tworzy warstwę ochronną przeciwko jej rozprzestrzenianiu się, równocześnie jest gotowym podkładem pod lakier. Przeczytałem w sieci wiele pozytywnych opinii na jego temat - sam go zakupiłem i jak tylko pogoda dopisze to zabieram się do walki z rudą...
link do strony o preparacie - http://www.brunox.com.pl/epoxy.htm

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

dockx
[Usunięty]

Wysłany: Pon Mar 05, 2007 13:26   

Brunox jest rewelacyjny. Stosowałem go jeszcze w Tico. Wiąże rdzę na amen.

Odpowiedz do tematu