|
|
| Autor |
Wiadomość |
JohnGee [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Maj 04, 2006 22:26
|
|
|
Ja dzis wlasnie "kasowalem" rudą z karoserii, bylo tego z kilkanascie miejsc i ogolnie podklad, przy wiekszych "niwelacjach" szpachel, papierek scierny i niestety nie mialem nic innego pod reka jak oryginalny sztyft Oplowski do zaprawek. Mam pytanie czy da rade jakos to spolerowac, tak aby nie rzucaly sie w oczy plamki po zaprawkach, ktore niestety odstaja od oryginalnego lakieru. Farba w sztyfcie jest dosyc gesta, ale czy po polerowaniu Tempem nie wylezie na wierzch biel szpachlowki? |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
maroni [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Maj 06, 2006 16:23
|
|
|
obawiam się że sztyft jest słabiutki, pojedziesz na myjke i kolor ci zlezie po umyciu auta, ale mogę się mylić więc sprawdź sam, jażeli niezejdzie to możesz sprubować to zapolerować
pozdro |
|
|
|
 |
opel _rider [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Maj 07, 2006 12:25
|
|
|
| Powiem,że sam robiłem takim lakierem zaprawkowym od opla (wygląda jak korektor z pędzelkiem) i jeżeli podłoże zostanie dobrze przygotowane to będzie się wszystko pieknie trzymać. Tak własnie jest u mnie. Nie widac wogóle,że coś było robione. |
|
|
|
 |
geralt102
1.6 16V x16xel

Model Opla : Astra G kombi
Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Nie Mar 04, 2007 11:29
|
|
|
podobno na rdzę najllepszy jest odrdzewiacz Brunox Epoxy na bazie żywicy epoksydowej - reaguje z rdzą neutralizuje ją i tworzy warstwę ochronną przeciwko jej rozprzestrzenianiu się, równocześnie jest gotowym podkładem pod lakier. Przeczytałem w sieci wiele pozytywnych opinii na jego temat - sam go zakupiłem i jak tylko pogoda dopisze to zabieram się do walki z rudą...
link do strony o preparacie - http://www.brunox.com.pl/epoxy.htm |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|