|
|
| Autor |
Wiadomość |
-pawlo111 [Usunięty]
|
Wysłany: Pon Cze 12, 2006 18:19 Wyswietlacz diodowy poziomu gazu
|
|
|
mam przy przelaczniku od gazu wyswietlacz pokazujacy ile mam jeszcze gazu. Jest tam kilka diodek potem im mniej gazu tym mniej sie ich pali a na koncu ma migac jak juz sie konczy.
Autko odpalam na benzynie a po dodaniu gazu przelacza sie na lpg i swieca sie diodki.
Problem w tym ze nie pokazuja dobrze jak auto chodzi na LPG i musze patrzec na licznik kilometrow aby wiedziec ile jeszcze moge zrobic km.
Wskaznik pokazuje dobrze tylko przed przejsciem z benzyny na lpg przy odpalaniu. Tylko wtedy jak jestem jeszcze na benzynie a potem juz zle.
Co moze byc tego przyczyna ze jak jestem juz na LPG to wskaznik zle pokazuje??? |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
Peter

Model Opla : Tigra
Zaproszone osoby: 733
|
Wysłany: Pon Cze 12, 2006 18:24
|
|
|
Co prawda nie mam takiego wskaznika, ale slyszalem, ze one pokazuja tylko orientacyjnie ile jest gazu.
Po prostu najlepiej wiedziec ile km mozna przejechac na zbiorniku i wczesniej zatankowac |
|
|
|
 |
-pawlo111 [Usunięty]
|
Wysłany: Pon Cze 12, 2006 18:27
|
|
|
| no i wlasnie lipa bo jak sie zapomni albo skasuje licznik to katastrofa bo ja mam butle w kole zapasowym i nie ma wskaznika. Niema to jak taka ze wskaznikiem zawsze mozna zobaczyc. Ale jezeli chodzi o te wskazniki diodowe to znajomi maja to samo i im cieka to i nawet jest dokladne............ |
|
|
|
 |
18 Dlg eX NSsM
mały książę

Model Opla : [area51]
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Pon Cze 12, 2006 18:30
|
|
|
| Peter napisał/a: | Po prostu najlepiej wiedziec ile km mozna przejechac na zbiorniku i wczesniej zatankowac | a jak sie lubi depnac na swiatlach to troche mniej kilomentrow wychodzi na bak niz zawsze |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
|
|
|
|
|
-pawlo111 [Usunięty]
|
Wysłany: Pon Cze 12, 2006 18:54
|
|
|
no to racja ale corsa z silnikiem 1.2 to niema czym deptac zabardzo normalnie jezdze i tyle mi chlaaaa |
|
|
|
 |
jozerak [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Cze 13, 2006 09:28 Wyswietlacz diodowy poziomu gazu
|
|
|
| Ja wiem że po przejechaniu okolo 430 km musze tankować autko. Umie jest tylko leda która sie swieci a gdy jest rezerwa zaczyna mrygać , a te wskazniki diodowe są tylko orientacyjne . |
|
|
|
 |
ja37
street killer

Model Opla : corsa b 2,0 GSI
Zaproszone osoby: 6
Wiek: 38 Dołączył: 17 Kwi 2006 Posty: 11332 Skąd: Ziemia Obiecana :)
|
Wysłany: Wto Cze 13, 2006 11:37
|
|
|
-pawlo111,
zbiornik w kole też ma wskaźnik, tylko trzeba odkręcić z niego dekielek-co jest trochę kłopotliwe. |
|
|
|
 |
-pawlo111 [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Cze 13, 2006 13:59
|
|
|
hehehe a to spoko bo nawet nie wpadlem na to
zaraz ide zobaczyc ile mam hehe
[ Dodano: Wto Cze 13, 2006 15:01 ]
no odkrecilem i cos jest jakis wskaznik i jest namalowana żółta strzałka taka zakrecana zaczyna sie wezsza i sie rozszerza:P skaznik mam na tym waskim czyli juz chyba zero.....
szkoda bo niema zadnych cyferek ani kresek tylko taka strzalka...... |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
|
|
|
|
|
ja37
street killer

Model Opla : corsa b 2,0 GSI
Zaproszone osoby: 6
Wiek: 38 Dołączył: 17 Kwi 2006 Posty: 11332 Skąd: Ziemia Obiecana :)
|
Wysłany: Sro Cze 14, 2006 06:43
|
|
|
| To jest tylko orientacyjny wskaźnik, a co naprawdę pokazuje, tego najstarsi górale nie wiedzą! |
|
|
|
 |
tomas

Model Opla : Tigra
|
Wysłany: Sob Cze 17, 2006 17:47
|
|
|
Też mam taki wskaźnik w swojej tigi, tak samo ma mój ojciec w astrze i żaden z nich nie działa. Wciąż wskazują minimalny poziom gazu. Słyszalem, że to jest typowa niesprawność. Nawet nie próbowałem tego korygować, bo i tak wskazania tego licznika byłyby orinetacyjne, a ja zawsze polegam na liczniku przejechanych km i na tej podstawie orientuję się ile jeszcze mogę przejechać. Poza tym staram się nigdy nie doprowadzić do sytuacji, w której w czasie jazdy zabrakłoby mi gazu. Raz czy dwa razy mi się to zdarzyło. Silnik nie przełączył się na zasilanie benzyną, tylko zaczął się dławić i zgasł. Gdyby coś takiego zdarzyło się w czasie wyprzedzania mógłbym źle skonczyć . |
|
|
|
 |
|
|