Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomoœci w Opel
Opel Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Opel Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Wyswietlacz TID
Autor Wiadomość
patryk87l
[Usunięty]

Wysłany: Nie Kwi 08, 2007 12:23   Wyswietlacz TID

Witam tak jak w temacie chodzi mi o wyswietlacz TID
a wlasciwie o dwa bodajze rezystory ktore chcialem wymienic bo wygladaja na spalone a nie wiem jakie maja oznaczenia jakby ktos mogl mi powiedziec jakies sa oznaczenia na tych rezystorkach to bylbym wdzieczny
I jeszcze jakby ktos dal mi schemat podlaczenia albo ktory z przewodo odpowiada za wylaczenie wyswietlacza po wyjeciu kluczykow z stacyjki bo u mnie on sie caly czas swieci ;/

Rezystorki oznaczylem czerwona ramka jakbys ktos nie wiedzial o ktore mi chodzi

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

HP: 419/2333
18%
MP: 751/1114
67%
EXP: 81/99
81%
rysiek4
[Usunięty]

Wysłany: Nie Kwi 08, 2007 12:30   

stary ... no chyba nie myslisz ze biegl bede teraz do auta, rozkrecal pol wozu zeby sie dostac do tida i odczytac wartosc tych 2 rezystorow ?? bo jak tak to jestes w bledzie , na pamiec tez pewnie nikt nie bedzie znal tych wartosci :rotfl:

co im sie stało?? smazyles na nich kielbaski ??
mozna by bylo odczytac kody kreskowe ale w tym wypadku to jest raczej nie mozliwe
smigaj do jakiegos marketu, tam za gora 20-30 zlotych kupisz multimetr (potrzebny CI bedzie tylko omomierz) na poczatek dla takiego domoroslego elektronika starczy i zmierzysz sobie to zweglone cos :mrgreen:

patryk87l
[Usunięty]

Wysłany: Nie Kwi 08, 2007 12:53   

Kupile autko i byla spalona zarowka i wyciagnalem caly wyswietlacz a w nim takie cuda sie pokazaly
Nic z nimi nie robilem
A poza tym jak mam teraz mierzyc je skoro one sa popalone gdyby to bylo takie proste juz dawno bym to zrobil ale skoro sa popalone to sie juz nic z nich nie wyciagnie gdyby byly paski rowniez bym odczytal
A ja nie kaze nikomu latac do auta i wyjmowac tego TID-a tylko jezeli ktos ma jakis schemacik albo mial podobne zdarzenie to moze pamieta i mi moze pomoc

rysiek4
[Usunięty]

Wysłany: Nie Kwi 08, 2007 14:21   

wiesz... mnie tylko zastanawia przyczyna tej spalenizny....
ale widze ze poprzedni wlasciciel mial pole do popisu i jeszcze cos poknocil na wyprowadzeniach

hmmm co prawda jest tu opis podpiecia do radia ale nizej znajdziesz wyprowadzenia Tida(kolory przewodow)

wy¶wietlacz.exe

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

HP: 419/2333
18%
MP: 751/1114
67%
EXP: 81/99
81%
patryk87l
[Usunięty]

Wysłany: Sro Kwi 11, 2007 15:22   

Mama takie pytanie jeszcze w sprawie wyswietlacza
Czy wyswietlacz od Astry G bedzie pasowal do mojej Astry F??

szeryf 
C20NE+LPG i C14NZ

Model Opla : Astry:'94Kombi & '93Htb
Zaproszone osoby: 79
LPG: Tak
Wysłany: Sro Kwi 11, 2007 15:24   

patryk87l, niestety ale nie będzie pasował.

patryk87l
[Usunięty]

Wysłany: Sro Kwi 11, 2007 19:42   

no nic i tak nie mam wyjscia i musze kupic wyswietlacz do swojej astry bo ten sie juz nie nadaje do niczego mozna go wyrzucic jedynie na szrot
Mam zamiar kupic wyswietlacz ktory pokazuje temperature bo u siebie mialem jedynie taki ktory nie pokazywal

Odpowiedz do tematu