Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomoœci w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
zaczyna mnie zalewać
Autor Wiadomość
manwe
[Usunięty]

Wysłany: Wto Lip 11, 2006 13:01   

szeryf; no właśnie raczej nie ma. Piszę "raczej" bo z samego położenia się nic nie widać (na kanał wjadę pod koniec tygodnia więc sprawdzę dokładnie), a poza tym tak mi się wydaje, że jak by była to jest szansa że woda by się tamtędy również wydostawała ze środka (proszę mnie poprawić jeżeli się mylę). Poza tym nie pamiętam czy wspominałem, że mam klimę. A ponoć właśnie tworzące się skropliny wewnątrz samochodu powinny być odprowadzane przez podłogę.

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

szeryf 
C20NE+LPG i C14NZ

Model Opla : Astry:'94Kombi & '93Htb
Zaproszone osoby: 80
LPG: Tak

Punkty zdobyte: 23
Wysłany: Wto Lip 11, 2006 13:04   

manwe, ja nie mam klimy więc w tym temacie jestem zielony. Ale przyjrzałem się kilku Astrom i każda miała te zaślepki. Nadmiar wody się wydostanie, ale nie zapominaj, że każdy materiał i większość tworzyw sztucznych mają własność przyciągania wilgoci.

kokos 
Kad.D,E Vec.A Ast.F

Model Opla : Astra F sedan 1,4 94r
Zaproszone osoby: 21
LPG: si

Punkty zdobyte: 0
Wysłany: Wto Lip 11, 2006 21:53   

I wlasnie po to jest ten korek zeby wszystko wychodzilo ale ta gabka jest taka uparta ze niestety nic nie daje wrecz odwrotnie.Korek raczej masz tylko ze nie przepuszcza ,raz na jakis czas trzeba go wyciagnac a obrecz od tego korka po kazdym wyciagniecu zakonserwowac bo inaczej po zimie korek sam sobie wyjdzie na spacer :-)

namsos
[Usunięty]

Wysłany: Pią Lip 21, 2006 19:01   

Miałem wiosną ten sam problem, normalnie kałuże wody pod dywanikami z przodu miałem. Zwłaszcza po myciu auta był niezły potop. Pomogło wyjęcie podszybia, wysunięcie uszczelki, która biegnie pod spodem oraz pociągnięcie silikonem wzdłuż szyby.
Pomogło, myję auto i jest sucho.

Pozdrawiam

namsos

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

manwe
[Usunięty]

Wysłany: Sro Gru 06, 2006 22:26   

Podzielę się z wami tym do czego sam doszedłem. Otóż na podszybiu znajduje się filtr powietrza. Z jego oprawy mniej więcej na środku podszybia jest odprowadzenie wody - gumowa rurka, która u mnie była oparta o przegrodę silnika. Prawdopodobnie ściekająca woda po komorze silnika znajdowała sobie jakiś sposób na przejście do wnętrza gdzie okresowo powodowała "powódź". Po przedłużeniu rurki odprowadzającej wodę z podszybia "powodzie" ustały. Teraz nie straszne mi ulewy ani myjnie :)

Odpowiedz do tematu