Mam pytanie do posiadaczy Zafiry z instalacją LPG:
Jaką macie pojemność butli. Dzwoniłem do warsztatu i pytałem co mogą zamontować , a oni że nie wiedzą "zobaczy się". Niestety 35l mnie nie za bardzo interesuje , stąd pytanie na forum.
No i jeszcze , czy uważacje że zbiornik mocowany pod podwoziem to rozwiązanie bezpieczne?
Pozdrawiam, Lechu
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
Mam pytanie do posiadaczy Zafiry z instalacją LPG:
Jaką macie pojemność butli. Dzwoniłem do warsztatu i pytałem co mogą zamontować , a oni że nie wiedzą "zobaczy się". Niestety 35l mnie nie za bardzo interesuje , stąd pytanie na forum.
No i jeszcze , czy uważacje że zbiornik mocowany pod podwoziem to rozwiązanie bezpieczne?
Pozdrawiam, Lechu
Znajomy jezdzi kilka lat ze zbiornikiem pod podwoziem, na razie bez problemów.
Ewentualnie mozna zamontowac butle z boku bagaznika, wieksza pojemnosc ale kosztem bagaznika.
ja mam pod podwoziem i nie widzę zagrożenia z tego powodu.Sądzę także że nie masz wyjścia bo jak masz 7 siedzeń to nie ma gdzie butli wsadzić.
Pojemność mam chyba 45 L dokładnie nie pamiętam ale tak na 90% za to na pewno więcej jak 35 L gazu nie wsadzę do tego zbiornika.Styka mi na 10 dni jazdy albo 340 km.
Aha jak w tym warsztacie nie wiedzą i "zobaczy się" to już bym się troszku obawiał gości bo fachowi oni są bardzo bardzo ale chyba od flaszki
Pozdr
Ostatnio zmieniony przez slawinek Sro Mar 19, 2008 09:03, w całości zmieniany 1 raz