|
|
| Autor |
Wiadomość |
nazir
NAZIR
Model Opla : ZAFIRA 2.0DTH
LPG: NIE
Dołączył: 15 Kwi 2008 Posty: 16 Skąd: GDAŃSK Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Sro Cze 04, 2008 00:24 zafira z MID i Delco cdr 500 - wyświetla tylko date :-(
|
|
|
Witam
Jechałem sobie po jakiejś wiosce , chciałem dostroić radio po omacku no i sobie narobiłem . Coś nie tak łapami przycisnąłem i teraz, owszem gra ale nie pokazuje mi się ani RDS ani informacje o płycie CD , tylko cały czas wyświetla datę. Czy ktoś ma listę kombinacji serwisowych do programowania tego ustrojstwa lub service manual
Dodam że problem dotyczy :
Zafira 2000r. z MID z 10 DIG i Delco CDR500
Acha klawisze 3+5 i 4+6 (przełączenie z 8 na 10 dig) przerabiałem bo znalazłem taki temat na forum - nie pomaga
Proszę o jakieś pomysły
Ech, uwielbiam moją Zośkę ale jedno naprawie to drugie się sypie |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
Karolina
Model Opla : Zafira 2.0 DTI
Wiek: 32 Dołączyła: 17 Maj 2008 Posty: 5 Skąd: Łódź Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Pon Lip 07, 2008 00:43
|
|
|
Mam ten sam problem gra super sterowanie z kierownicy jest tylko nie zmienia z daty na funkcje radia próbowałam klawiszy 3-5 i 4-6 bez efektu poza piknieciem przy 3-5 od momentu jak mam samochodzik nie działało wyswietlanie czytałam cos o wycieciu przewodu na kostce przy wyswietlaczu ale ? |
|
|
|
 |
adrianhoo [Usunięty]
|
Wysłany: Pon Lip 07, 2008 15:08
|
|
|
| a ja mam inne pytanie wdusił mi sie przycisk regulacji przód tył może ktos wie co zrobic zeby wyskoczył?? |
|
|
|
 |
nazir
NAZIR
Model Opla : ZAFIRA 2.0DTH
LPG: NIE
Dołączył: 15 Kwi 2008 Posty: 16 Skąd: GDAŃSK Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Nie Lip 13, 2008 08:01
|
|
|
Panie i Panowie
Problem z wyświetlaniem RDS i danych z radia Delco cdr500 rozwiązany
W oryginalnej antenie Opel Zafira są 2 przewody :
- pierwszy to antenowy koncentryk o wiadomym przeznaczeniu
- drugi to dodatkowy zwykły przewód prawdopodobnie do wzmacniacza antenowego lub jakiegoś sterowania.
U mnie w wyniku złego parkowania poprzedniego właściciela antena została wyrwana i ten drugi przewód był zwarty do masy pojazdu, po zaizolowaniu -pojawiły się dane RDS i pozostałe.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|