Model Opla : Astra II
Zaproszone osoby: 1
LPG: Nie
Wiek: 23 Dołączył: 23 Gru 2005 Posty: 1497 Skąd: Szczecin
Wysłany: Wto Mar 28, 2006 22:57
Zapomniałem dodać, koszt całkowity 450 zł !! Sprzęt używany koleś kupił bo tira na 2 tygodnie bo potrzebował radyjka bo mu się jego uszkodziło a jechał w trasę i jak jego wróciło z naprawy odsprzedal mi tego alana za 300 zł z papierami gwarancją itp
Antene kupiłem za 89 zł Lemm 1700, kupiłem wpierw 1200 Lema - krótszą o 50 cm aczkolwiek zasięg znacznie spadł więc zostałem przy tej 1850 mm.
Ocena
6/6 - przydaje się bardzo !!! przynajmniej w szczecinie wiem, gdzie stoją i uchroniło mnie od 2 mandatów i praktycznie od jednej kolizji ale z tą kolizją to długa historia
Kiedyś wracałęm o 2 w nocy z autostradą od dziewczyny sam jechalem ciemno i jakies 140-160 jechałęm i nagle w radyjku słysze, ze podobnoc jakis facet lezy na autostradzie i wali głową o drogę i zaraz uzyskałem konkretne informacje zwolnilem do 50 km /h sam jechałem więc lekko zcykorzylem ze bedzie mi jakis wariat na drodze leżał, ze ani nie zawroce ani żaden inny sposób go nie wymanewruje.
Dojezdzam bardzo wolno do tego miejsca przed którym miał być on mówie na radiu ze nikogo nie widze, by sie krecił jechałem juz moze z 20 km/h i nagle ten ciul wyskakuje z krzaków staje mi jakos 10 metrów przed maską gapi się na mnie i zaczyna się brechtać.
Myślalem, że jak wyjde z auta to mu tak wpi......... le ze sie nie pozbiera, aczkolwiek opanowałem nerwy zatrzymałem praktycznie autko i go ominełem, i sobie pomyslec gdyby tak jechać 150 km /h to bym mial czlowieka na sumieniu.
Więc naprawde polecam radyjko
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
HP: 419/2333
18%
MP: 751/1114
67%
EXP: 81/99
81%
eduardo_vkp [Usunięty]
Wysłany: Sro Mar 29, 2006 00:03
holcu napisał/a:
poginam autkiem 120-150 blacha nawet nie drgneła, prosta jak była tak jest.
tu nie chodzi tyle o predkosc tylko o to ze antena sie ciagle buja wygina wraca itp a Ty jeszcze masz taka dlugasna to na pewno mocno oddzialywuje na blache ktra jak wiadomo w oplu nie jest za mocna kolega w Viki A ma na klapie 120cm i mowil ze jak zdjal uchwyt to widac odksztalcenie i wcale nie trzeba sie z bliska przygladac
hatex [Usunięty]
Wysłany: Sro Mar 29, 2006 00:54
holcu napisał/a:
......... , i sobie pomyslec gdyby tak jechać 150 km /h to bym mial czlowieka na sumieniu.
Więc naprawde polecam radyjko
Kolego - napewno nie miałbyś na sumieniu CZŁOWIEKA
[ Dodano: Sro Mar 29, 2006 00:59 ]
greg170 napisał/a:
A jaka antena lepsza.Na magnes lub na uchwyt.Chyba ze jest to obojetne
Na pewno nie jest. Ja bałem się o klapę (auto służbowe), ale zamontowałem dodatkowe podkładki pod uchwyt, bo zależy mi na jakości (nie lubię się powtarzać jak się o coś pytam).
Jeżeli mało jeździsz i boisz się o samochód, a zasięg 3 km jest dla Ciebie wystarczający - weź magnes. Tylko jak będziesz sobie pomykał i z kimś zaczniesz dłuższą rozmowę, to się nie zdziw, jak go stracisz, albo on Ciebie. No, ale łatwo się demontuje
Tyle będzie opinii ilu użytkowników. Decyduj sam.
pozdro
eduardo_vkp [Usunięty]
Wysłany: Sro Mar 29, 2006 12:19
No ja zdania nie zmieniam, na uchwyt lepsza jest i tyle ale kupilem dlugi magnes i mysle ze jakos pociagnie z 12-15km, kolega ma na Viki(teraz na omedze) magnes antene o dlugosci 185cm i starusenka onwe na pokladzie to mowil ze 15km lapie a i wiecej sie zdaza, oczywiscie wszystko od warunkow zalezy...
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
HP: 419/2333
18%
MP: 751/1114
67%
EXP: 81/99
81%
greg170 [Usunięty]
Wysłany: Sro Mar 29, 2006 20:30
no toscie mi na mieszali jak jasna cholera Radio jua mniej wiecej wybralem ale co do anteny to wielka niewiadoma Bede jeszcze musial pomyslec
hatex [Usunięty]
Wysłany: Sro Mar 29, 2006 20:56
greg170 napisał/a:
no toscie mi na mieszali jak jasna cholera Radio jua mniej wiecej wybralem ale co do anteny to wielka niewiadoma Bede jeszcze musial pomyslec
Moje pytanie:
1. czy chcesz dziurę w dachu i mocowanie anteny na stałe?
2. ile możesz wydać na antenę
może Ci pomogę
greg170 [Usunięty]
Wysłany: Czw Mar 30, 2006 06:35
Dziury w dachu raczej bym niechcial.Za antene mysle 150zl moge dac.
Chcę kupić tanie radyjko i... niedużą antenę.
Niedużą, gdyż pomykam sobie Tygrysem i duża troszeczkę bynajmniej w moim mniemaniu by go szpeciła. Myślałem o montażu na środku klapy bagażnika.
Czy są jakieś mniejsze anteny, które dobrze łapią? Co ogólnie byście polecili?
Ew. może magnesówka poprowadzona pod plastikami i klapą?
Da się kupić już zestrojone CB żebym mógł sam zamontować i jeździć z tym?