Nie nie mozesz kupić zestrojonego radia z anteną ponieważ każde radio strou sie do samochodu. Cały pic polega na tym ze jak juz zamontujesz cale radio i natene postawisz w tym miejscu gdzie ma byc juz ( na stałe czy magnesówa) to dopierw wtedy bierzesz sie za strojenie...
Jezdzisz Tigrą musze ci powiedziec ze widzialem tigre pomaranczowa z CB antena jakas 1,2m magnesówa na srodku powierzchni dachu.
( dodam ze zalecane jest przy kupnie i uzywaniu magnesówie stawianiu na srodku powierzchni jakiejs sporej płaszczyzny)
Polecił bym tobie Unidena 520XL(bo sam używam i jestem zadowolony z jego funkcji) oraz antenką (ja używam magnum) oraz jakis magnesik...
Cena Cb Uniden ok 320zł magnes 45zł antena<bat>110zł
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
HP: 419/2333
18%
MP: 751/1114
67%
EXP: 81/99
81%
eduardo_vkp [Usunięty]
Wysłany: Sro Kwi 19, 2006 13:51
jak na magnes ok. 1m to Hustler, nielze opinie zbiera jak na krotka antenke radyjo polecam cos z unidena, ja kupilem U520 ale jak cos taniej chcesz to Uniden 510 tez jest lepszy wyjsciem od np. alana 100+
Robo [Usunięty]
Wysłany: Sro Kwi 19, 2006 18:31
Weź hustlera ic100 i inteka m110plus, wiem radyjko dosyć niszowe ale nie ma porównania nawet do alana a cena jest taka sama
fazi [Usunięty]
Wysłany: Nie Sty 21, 2007 15:32
kolego jeśli chodzi o antene to tak jak już było wspomniane wszystko ma swoje plusy i minusy ja posiadam antene ML-145 president'a na magnesie(bat ponad 1,5 m) jestem z niej zadowolony ,jedynym można powiedzieć takim małym minusem jest to że w miesiącach zimowych jeżeli troche przymrozi bedzie mały problem z postawieniem magnesu na dachu .
powiedzcie panowie gdzie montujecie radyjka na widoku czy tez z boku fotela albo gdzie indziej zeby nie bylo zakus dla "szklarzy"
tilok Model Opla : Astra X16SZ, LPG
Wysłany: Nie Sty 21, 2007 22:13
Ja mam zamontowane na klapce od bezpieczników, ale to jest niebezpieczne dla kolana w razie jakiegoś dzwona. Dla potencjalnego złodzieja praktycznie niezauważalne. Pozdrawiam
siemka dla cb-radiowców
dlaczego nikt nie mówi o "cobrach" wszyscy chwalą unidena 520 mało mówicie o alanie
kto ma alana 100 za 309 PLN
jezeli cena jest podobna do unidena to jakie są jego plusy nad alanem lub cobrą
Model Opla : Astra F
Wysłany: Nie Sty 28, 2007 20:35
Bastek napisał/a:
kto ma alana 100 za 309 PLN
jezeli cena jest podobna do unidena to jakie są jego plusy nad alanem lub cobrą
ja mam alana 100+ ojciec ma unidena 510 i różnica jest przeogromna. nie polecam tego modelu alana bo to straszny szumofon jest i nie nadaje się do niczego. szczerze NIE POLECAM - teraz jak tylko nazbieram trochę kaski to zmieniam radyjko bo już mam dosyć tych szumów i co chwila kręcenia pokrętłem. jak jeździłem przez trochę autkiem ojca to szumów prawie nie było słychać nawet na mocno rozkręconym radyjku no i słychać wszystko było bardzo wyraźnie
co do cobry to nie miałem z nią styczności ale myślę że dorównuje unidenowi
Model Opla : Była Astra 1.8 GT
Wysłany: Nie Sty 28, 2007 20:48
Zanim kupiłem CB to chodziłem po sklepach i servisach i sie dowiadywałem o tanie i dobre radio !! to głównie słyszałem ze alan 100 i Cobra to jest ta sama połka !! tylko ze jesli mam wybierac to Cobra !! ale jak bym troche dołożył kasy to brac Unimeda !! i akurat mi sie trafiło ze kolega chciał sprzedac to odkupiłem od niego zestaw CB UNIMED 520 + uchwyt + antena magnum ( okolo 150 - 160 ) za 300 zł ... i dla mnie to radio naprawde wymiata ..
poprawiłem orta/blowal
Ostatnio zmieniony przez blowal Pon Sty 29, 2007 00:41, w całości zmieniany 1 raz