Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomoœci w Opel
Opel Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Opel Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
zakup CB-radio
Autor Wiadomość
kiubax 

Model Opla : Vectra C 1,9CDTI,Corsa C 1,2
Wysłany: Pon Sie 27, 2007 17:46   

FENIX napisał/a:
ak dobrze przeczytałem to w jednej z rubryk jest wyraźnie napisane "ZAKAZ DALSZEGO PRZEKAZYWANIA WYROBU UŻYTKOWNIKOWI, KONSUMENTOWI I SPRZEDAWCY NA OKRES NIE DŁUŻSZY NIŻ DWA MIESIĄCE" koniec cytatu. To o co jest draka ??? ?? przecież te dwa miechy już dawno minęły

sluchajcie ja juz sie mieszam :? ... to w koncu moge kupic tego unidena czy nie ?? Na allegro jest pelno aukcji z nimi, a chce kupic 2-3 sztuki 520 xl pro tylko czy to bedzie legalny sprzet czy nie !! to bardzo wazne bo nie kupuje radia jako osoba fizyczna tylko jako firma... :scratch:

jestem oficjalnym "L"-kowiczem ;)

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

HP: 419/2333
18%
MP: 751/1114
67%
EXP: 81/99
81%
arti079 
Arti

Model Opla : Opel Kadett 1.3S
Wysłany: Czw Sie 30, 2007 21:48   

W sluzbowym aucie posiadam radyjko president (chyba "henry") i antenke na magnesie. Na trasach gdzie sie poruszamy nie mam z nim zadnego problemu no chyba.

kiubax 

Model Opla : Vectra C 1,9CDTI,Corsa C 1,2
Wysłany: Wto Wrz 04, 2007 09:06   

juz wiem wszystko o co chodzi z unidenami jakby co to moge przyblizyc :P Otoz dlaczego Uniden nie ma homologacji a President ma ?? Ktoś powie że przez to że President jest droższy i ma racje, bo jest droższy dlatego że jest przystosowany... do naszych wymogów. Kazdy kraj ma swoje wymogi na temat pasm na jakich działają te radia i Presidenty są przystosowane do kazdego z krajow osobno, a Uniden ma pasmo takie samo na wszystkie kraje, czyli jakby jest uniwersalny i dlatego wytwarza zakłócenia. Użytkownik radia nie odczuwa różnicy, szumy i trzaski mogą posiadacze innych sprzetow :) Dowiedziałem się tego od sprzedawcy CB który ma w białymstoku sklep od czasow kiedy mnie na swiecie nie bylo :) Podobno tez uniden ma wieksza moc niz dopuszczalna ;)

jestem oficjalnym "L"-kowiczem ;)

Wedrowiec 

Model Opla : Omega B MV6 Caravan
Wysłany: Wto Sty 29, 2008 20:14   

Więc, jak widać jeśli myślisz o innych radiowcach, a nie tylko o sobie uniden odpada. Używam onwa mk-3 i antenka lemm at 1200. Koszta bardzo małe a osiągi zaskakujące. :roll:

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

18%
67%
81%
guniak 
LPG

Model Opla : G, 1,6 8V 98r.
Wysłany: Sro Sty 30, 2008 13:25   

kiubax napisał/a:
Użytkownik radia nie odczuwa różnicy, szumy i trzaski mogą posiadacze innych sprzetow Dowiedziałem się tego od sprzedawcy CB który ma w białymstoku sklep
kiubax napisał/a:
Podobno tez uniden ma wieksza moc niz dopuszczalna

Nie wiedziałem że jeszcze w bajki wierzycie.
Ostatnio na A4 pytam sie jak mnie słychać i jak daleko,to któryś mobilek zdziwił sie że tak dobrze,a mam Unidena 510 i antenke Floryde chyba 56 cm.
a moc ma jak inne radio
Poczytajcie szerzej na temat Unidena a nie słuchajcie gościa ze sklepu co tylko handluje radyjkami.co sklep to obyczaj,
a na innych radiach nie ma ŻADNYCH słyszalnych zakłóceń.

Wedrowiec 

Wysłany: Czw Sty 31, 2008 10:02   

Radyjko nie spełniające normy może zostać zabrane przez policję

http://www.uke.gov.pl/uke...xt&place=Lead01

jak widać prawo jest po ich stronie.

http://www.bip.uke.gov.pl/_gAllery/40/85/4085.pdf

Po co więc na własne życzenie robić sobie problemy? :?
Wynika z tego, że Pan ze sklepu z radyjkami miał rację :roll:

http://www.urtip.gov.pl/u...out=1&page=text

Myślę, że to wystarczające argumenty przeciw CB bez homologacji 8)

http://www.policja.pl/portal/pol/169/3001/

Z tego co ja się orientuję, można dostać mandat za radyjko bez homologacji, później zostaje tylko dochodzenie swoich praw w sądzie (zwrot kosztów na podstawie dowodu zakupu od sprzedawcy) :(
Ostatnio zmieniony przez Wedrowiec Czw Sty 31, 2008 11:04, w całości zmieniany 4 razy  

pwisnia23 

Model Opla : ZAFIRA 1,8 16V
Wysłany: Czw Sty 31, 2008 13:20   

Kolego jestes nowy to Ci powiem.
Temat unidenów był na forum wałkowany wiele razy, wystarczy wpisać w opcji szukaj "uniden" i sobie poczytac np. http://forum.opel24.com/j...uniden&start=10

Ilu użytkowników tyle interpretacji, z tego co wiem jeszcze nikomu na drodze nie zabrali unidena.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez pwisnia23 Czw Sty 31, 2008 13:21, w całości zmieniany 1 raz  

Wedrowiec 

Wysłany: Czw Sty 31, 2008 13:45   

Wiem, że był wałkowany, dzięki ale jak się zagłebisz zobaczysz, że mój post dotyczy wszystkich radyjek bez homologacji a nie tylko unidena. To jest tylko przykład i post umieszczony jak najbardziej w temacie. Czy fakt, że jestem nowy ma tu jakieś znaczenie? Chciałem pomóc wybrać koledze CB. Z racji wykonywanej pracy (kierowca) mam do czynienia z róznymi radyjkami a to, że jeszcze nikt nie miał problemów z unidenem nie znaczy, że nie będzie ich miał. To żaden argument, ile razy zdarzyło ci się, że misiek zaczyna szukać po aucie żeby tylko wlepić ci mandat bo mu się nie podobasz? Po co dawać mu powód?
Ostatnio zmieniony przez Wedrowiec Czw Sty 31, 2008 14:09, w całości zmieniany 3 razy  

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

18%
67%
81%
gorcio 

Model Opla : ASTRAF 1.6 8v Typ SZ
LPG: Tak
Wysłany: Sob Lut 09, 2008 13:21   Sunker elite two

mam zamiar kupic to radyjko. czy moglby ktos mi cos powiedziec na temat tego radyjka. czy sie oplaca i czy jest dobre. :D

darek123 

Wysłany: Pią Lut 22, 2008 14:13   

Witam. A co powiecie o takim zestawie: radio TTI 770 + antena SIRIO ML-145. planuję coś takiego kupić na wiosnę. Pozdrawiam wszystkich.

Odpowiedz do tematu