Napraw Sam Swoje Auto Strona główna Home | Redakcja | Współpraca | RSS | Statystyki| Użytkownicy| Grupy

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
radoL 

Punkty zdobyte: 0
Wysłany: Czw Sty 14, 2010 14:54    Zamek centralny

Witam, szukałem pewnej informacji w internecie na temat zamka centralnego i nie znalazłem. Chodzi mi o "podwójne" zamkniecie. Co sie dzieje gdy zabezpieczam samochód zamykając go dwa razy zamkiem centralnym?

holcu
Naczelny Wódz :)

Model Opla : Opel24.com
Zaproszone osoby: 15022
LPG: Nie
Adsense :

Opel Corsa
Gawlak 
U.P.K.A.

Model Opla : Vectra B 3,0 SRI
LPG: nie

Punkty zdobyte: 683

Wysłany: Czw Sty 14, 2010 14:55    

cienko szukasz
deadlock powoduje ze po zbiciu szyby nie otworzysz drzwi od srodka
mozesz to sam sprawdzic
zostaw otwarta szybe i zamnkij podwojnie drzwi
i pociagnij za klamke w srodku auta

p.s. w instrukcji opla jest to opisane
ale po co ja czytac ;)

holcu

Adsense :

Opel Corsa
radoL 

Wysłany: Czw Sty 14, 2010 14:59    

instrukcje mam po niemiecku :)

ale mimo to dzięki

holcu

Adsense :

Opel Corsa
maniekbl
[Twój profil został usunięty!]

Wysłany: Pią Sty 22, 2010 22:11    

Witam wszystkich użytkowników Opelków :)
mam pewien problem z centralnym zamkiem.
ostatnio postanowiliśmy założyć centralny zamek (z pilotem) do opla corsy, z 1996 roku, 5-drzwiowy, 1,2B. jest to podstawowa wersja tego autka, bez dodatkowego wyposażenia. Siłowniki i sterownik zostały podłączone prawidłowo. Podczas próby generalnej po zamontowaniu okazało się że po naciśnięciu na pilocie zamknij lub otwórz tylne drzwi zamykają się i otwierają bez problemu, a przednie nie dają rady się zamknąć ani otworzyć. Jaka może być przyczyna takiego działania?? przy próbie zamknięcia lub otworzenia auta z kluczyka od strony kierowcy tylne drzwi również otwierają się i zamykają jak należy, natomiast w przednich drzwiach od pasażera siłownik owszem wysuwa się do góry ale zaraz opada w dół i zamyka te drzwi. Jeszcze ciekawostka ze jak podłączy się pod akumulator prostownik i nastawi się go w pozycji Rozruch (podobnie jest gdy autko ma zapalony silnik i alternator ładuje akumulator) i naciśnie na pilocie przyciski zamknij/otwórz to wszystkie drzwi działają elegancko. Wygląda jakby akumulator dawał na postoju mało prądu i przednie siłowniki w drzwiach nie dają rady się otwierać/zamykać. Dodam jeszcze że akumulator nie tak dawno wymieniałem (jakieś 2-3 miesiące temu) i zakupiłem taki na 45Ah, a od nowości był akumulator 36Ah więc myślę że ten co mam teraz nie jest za słaby żeby otwierać centralny zamek:) Jeżeli ktoś zna się na tych sprawach i wie co można zrobić żeby wszystkie drzwi działały tak jak powinny to bardzo proszę o odpowiedź.
P.S Trochę się rozpisałem ale mam nadzieje że wyraziłem się w miarę jasno o co mi chodzi:) Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów Oplowiczów:)

jarekkowik

Wysłany: Sob Sty 23, 2010 17:12    

Centralny nie otwiera mi tylnych drzwi. Czy są na jednym bezpieczniku ? Czy na jednym kablu ? Co mogło pójść żeby oba poszły od razu ?

Gawlak 
U.P.K.A.

Model Opla : Vectra B 3,0 SRI

Punkty zdobyte: 683

Wysłany: Sro Sty 27, 2010 15:27    

jarekkowik napisał/a:
Czy są na jednym bezpieczniku ?
nie
jarekkowik napisał/a:
Czy na jednym kablu ?
nie
jarekkowik napisał/a:
Co mogło pójść żeby oba poszły od razu ?

kabel miedzy drzwiami a nadwoziem
albo mikrostyk w zamku
tematow o tym jest od groma
poszukaj troszke

Yeti_P

Wysłany: Pią Lut 05, 2010 20:32    

maniekbl napisał/a:
Witam wszystkich użytkowników Opelków :)
mam pewien problem z centralnym zamkiem.
ostatnio postanowiliśmy założyć centralny zamek (z pilotem) do opla corsy, z 1996 roku, 5-drzwiowy, 1,2B. jest to podstawowa wersja tego autka, bez dodatkowego wyposażenia. Siłowniki i sterownik zostały podłączone prawidłowo. Podczas próby generalnej po zamontowaniu okazało się że po naciśnięciu na pilocie zamknij lub otwórz tylne drzwi zamykają się i otwierają bez problemu, a przednie nie dają rady się zamknąć ani otworzyć. Jaka może być przyczyna takiego działania?? przy próbie zamknięcia lub otworzenia auta z kluczyka od strony kierowcy tylne drzwi również otwierają się i zamykają jak należy, natomiast w przednich drzwiach od pasażera siłownik owszem wysuwa się do góry ale zaraz opada w dół i zamyka te drzwi. Jeszcze ciekawostka ze jak podłączy się pod akumulator prostownik i nastawi się go w pozycji Rozruch (podobnie jest gdy autko ma zapalony silnik i alternator ładuje akumulator) i naciśnie na pilocie przyciski zamknij/otwórz to wszystkie drzwi działają elegancko. Wygląda jakby akumulator dawał na postoju mało prądu i przednie siłowniki w drzwiach nie dają rady się otwierać/zamykać. Dodam jeszcze że akumulator nie tak dawno wymieniałem (jakieś 2-3 miesiące temu) i zakupiłem taki na 45Ah, a od nowości był akumulator 36Ah więc myślę że ten co mam teraz nie jest za słaby żeby otwierać centralny zamek:) Jeżeli ktoś zna się na tych sprawach i wie co można zrobić żeby wszystkie drzwi działały tak jak powinny to bardzo proszę o odpowiedź.
P.S Trochę się rozpisałem ale mam nadzieje że wyraziłem się w miarę jasno o co mi chodzi:) Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów Oplowiczów:)

Mam podobny problem co Ty, mianowicie u mnie w lewych tylnich drzwiach przy zamknięciu centralnego zamka z pilota lub klucza przy wyłączonym zapłonie rygielek lewych tylnich drzwi opada do połowy a nastepnie wraca do góry. Z kolei przy włączonym zapłonie działa jak talala :wink: . Rozerbałem drzwi, sprawdziłem zamek "na krótko" i działa poprawnie, przewody w drzwiach również. Może wiecie gdzie znaleźć centralkę od zamka centralnego, już sam nie wiem, może tam jest jakiś problem?
Jeśli poradziłeś sobie z tym problemem, to prośba o oświecenie mnie
pozdro

krzysiek76 

Model Opla : Astra II 2.2 16V Bertone

Wysłany: Sob Lut 06, 2010 18:22    

Wymieniłem baterie w kluczyku no i centralny potrzebuje jakiegoś zgrania - w instrukcji (po niemiecku) nie ma nic specjalnego więc zapytam tu, jak to zrobić aby zadziałał? czy są jakieś metody aby "załapał" ?

Astra II bertonka 2001r 2.2 v16 gdyby miało pomóc...

spewak 

Model Opla : Astra G 1.7 DTI 16V

Punkty zdobyte: 34
Wysłany: Nie Lut 07, 2010 21:51    

krzysiek76 napisał/a:
Wymieniłem baterie w kluczyku no i centralny potrzebuje jakiegoś zgrania - w instrukcji (po niemiecku) nie ma nic specjalnego więc zapytam tu, jak to zrobić aby zadziałał? czy są jakieś metody aby "załapał" ?

Astra II bertonka 2001r 2.2 v16 gdyby miało pomóc...

wpisz "programowanie kluczyka opel" w google i naciśnij "szczęśliwy traf"

Odpowiedz do tematu Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: