|
|
| Autor |
Wiadomość |
szupek
masta of disasta

Model Opla : ASTRA F C14NZ BLAUMONSTER
Wiek: 22 Dołączył: 14 Lis 2007 Posty: 437 Skąd: z NIENACKA Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Pon Lis 19, 2007 13:20
|
|
|
podnies dolne czesci tylnego siedzenia. powinno byw wyciecie w tapicerce. podnies je. tam powienienes wiec widoczna klapke. wyciagadsz klapke i odkrecasz dekielek w zbiorniku. przesuwasz go na bok wkładasz tam szlauf i sciagasz to paliwo. tak jest w astrze f, w g pewnie podobnie. idealnie nie sciagniesz bo napewno z setka czy dwie zostanie ale to juz nie przeszkadza. jak to odessiesz to skrec i załoz jak było. wlej potem z 10 albo 15 l diesla. czym wiecej wlejesz tym lepiej. a odpalałes po tym niechybnym tankowaniu????? |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
gimof

Model Opla : --
Wiek: 18 Dołączył: 06 Paź 2007 Posty: 34 Skąd: Poznań Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Pon Lis 19, 2007 17:42
|
|
|
| Torak napisał/a: | Cytat:
To natomiast tyczy się tylko nowych aut.
nie wiem co masz na myśli ale moja astra ma lat 12 i ON nie nalejesz. |
W octavi ojca 2002 rok bez problemu wchodził i ten i ten pistolet.
Druga sprawa, to zależy od stacji w Poznaniu na bardzo wielu stacjach nie ma różnicy co do wyglądu pistoletu. |
|
|
|
 |
tomekiewa
tomekiewa
Model Opla : astra f caravan
Wiek: 32 Dołączył: 08 Lip 2007 Posty: 385 Skąd: Kamienna Góra
Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Pon Lis 19, 2007 18:15
|
|
|
spokojnie możesz odkręcać w zbiorniku nie ma zadnego cisnienia. no chyba ze masz zatkany odpowietrznik na wszelki wypadek odkręć na chwilę korek wlewu |
|
|
|
 |
osman1410
Wiek: 37 Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 4 Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Wto Lis 20, 2007 00:53
|
|
|
| witam przez plywak dostalem sie do benzynki wyssalem ja zalalem ON do pelna i smiga mam w kieszonce jakies 300pln dzieki za pomoc |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
|
|
|
|
|
Torak

Model Opla : C14NZ
LPG: NIE
|
Wysłany: Wto Lis 20, 2007 12:16
|
|
|
| gimof napisał/a: | | nie ma różnicy co do wyglądu pistoletu. | nie chodzi o wygląd pistoletu tylko o średnicę wylewki a te są różne. Dla ON grubsza, dla beni cieńsza.
| gimof napisał/a: | | W octavi ojca 2002 rok bez problemu wchodził i ten i ten pistolet. | tego natomiast kompletnie nie rozumiem, wręcz nie chce mi się wierzyć. Może mierzyłeś pistolet od N95 i N98? one będą pasować.
| szupek napisał/a: | | idealnie nie sciagniesz | w Cytrynie jak odkręciłem pływak to się okazało że akurat pod nim jest wgłębienie w baku i wszystko do niego spływało. Na koniec czystą szmatą wyciągnąłem resztki. Tak więc pozbyłem się benzynki w 100%. |
|
|
|
 |
gimof

Model Opla : --
Wiek: 18 Dołączył: 06 Paź 2007 Posty: 34 Skąd: Poznań Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Wto Lis 20, 2007 14:33
|
|
|
| Torak napisał/a: | gimof napisał/a:
nie ma różnicy co do wyglądu pistoletu.
nie chodzi o wygląd pistoletu tylko o średnicę wylewki a te są różne. Dla ON grubsza, dla beni cieńsza.
gimof napisał/a:
W octavi ojca 2002 rok bez problemu wchodził i ten i ten pistolet.
tego natomiast kompletnie nie rozumiem, wręcz nie chce mi się wierzyć. Może mierzyłeś pistolet od N95 i N98? one będą pasować. |
Eh, jeździłem z kierowcą cysterny i pracowałem na stacji benz przez półtora roku więc troche obycia mam
Średnice są takie same - zaznaczam, że to zależy od stacji |
|
|
|
 |
siux
Model Opla : Astra G Kombi X17DTL
|
Wysłany: Wto Lis 20, 2007 16:02
|
|
|
| Ostatnio zaciekawił mnie napis na dystrybutorze/miejscówce "TIR" i tak do końca nie byłem pewny po co dali taki napis jeżeli właściwie dojazd/miejsca było tyle samo wszędzie. Z ciekawości zadałem to pytanie komuś z obsługi (czym się różnią te miejscówki) i odpowiedź jaką otrzymałem to właśnie średnica rurki przy pistolecie. |
|
|
|
 |
Adamus

Model Opla : Astra II Y20DTH
|
Wysłany: Wto Lis 20, 2007 16:24
|
|
|
| siux, i dostałeś prawidłową odpowiedź. Dla tirów pistolety maja większą przepustowość, przez co nie muszą tankować się godzinami... |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
|
|
|
|
|
Torak

Model Opla : C14NZ
LPG: NIE
|
Wysłany: Sro Lis 21, 2007 16:19
|
|
|
| gimof napisał/a: | | Średnice są takie same - zaznaczam, że to zależy od stacji | .
No nie chcę się wymądrzać, ale jako wieloletni kierowca różnych pojazdów zasilanych różnym paliwem śmiem twierdzić że w okolicy mojego miejsca zam.(woj. zachodniopom.)zawsze jest różnica w średnicu wylewki. Właśnie po to żeby ograniczyć pomyłki. Po to z resztą są w wlewach aut te klapki/zaślepki w autach benzynowych. Węższa wylewka wchodzi głębiej i przez to otwiera tą klapkę.
Jeśli się mylę to proszę o korektę |
|
|
|
 |
szupek
masta of disasta

Model Opla : ASTRA F C14NZ BLAUMONSTER
Wiek: 22 Dołączył: 14 Lis 2007 Posty: 437 Skąd: z NIENACKA Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Sro Lis 21, 2007 17:08
|
|
|
| osman1410 napisał/a: | | witam przez plywak dostalem sie do benzynki wyssalem ja zalalem ON do pelna i smiga mam w kieszonce jakies 300pln dzieki za pomoc |
spoko!!
jedz i nie grzesz wiecej
pozdro!! |
|
|
|
 |
|
|