Skocz do zawartości

arturosomegos

Użytkownik
  • Liczba zawartości

    20
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0

O arturosomegos

  1. witam ponownie. wymiana swiec i przewodów wys. napiecia nic nie dala nadal chodzi nie rowno na wolnych obrotach i zamulony jest tez troche.
  2. witam, mam taki problem ze moja omega gasnie na zimnym silniku tzn po odpaleniu chodzi okolo20sek potem jak by ssanie sie wylaczylo, ponowne odpalenie i obiaw taki sam dopiero gdy silnik sie lekko zagrzeje chodzi ok -moze to czujnik ssania jakis jest ?, kiedys na wolnych obrotach silnik chodzil idealnie teraz wyczowa sie minimnalne nierownosci pracy - moze to przewody na swiece bo ostarnie 100tys km nie byly wymienione. pozdro dla oplowiczow
  3. dla wszystkich zainter. nie bylo dobrego styku masy w tylnej prawej lampie i pekł wezyk od plynu takze drobne rzeczy. pozdro
  4. witam, plyn zimowy ze stacji shell -30 wiec powinno byc ok, w poniedzialek rozbieram lampy to odpisze co i jak chyba ze ktos ma inny pomysl
  5. witam wszystkich, mam problem w viwaro ; otóż przy nacisnietym stopie lekko swieci prawy kierunek a gdy pusci sie na lewo kierunkowskaz to lekko swieci sie prawy bez przerwy a lewy mruga bez dzwieku ''klikania'' w kabinie praktycznie w tym samym czasie padly spryskiwacze szyb, slychac silniczek jednak nie daje plynu na szybe. nie wiem czy to sa jakos powiazane rzeczy . blagam o pomoc poniewaz jestem w skandynawi a koszty tutaj takie ze chyba lepiej lawete sciagnac. pozdrawiam i dzieki z gory za odp. ps bez wcisnietego stopu kierunki dzialaja ok.
  6. raczej tak , jest jeden duzy wiatrak przy chlodnicy i tuz za nim czesc ukladu klimy choc nie wiem dokladnie co bo sie nie znam
  7. Witam wszystkich zauwazylem ostatnio ze jadac przy wylaczonej klimie temp mi dochodzi do okolo 97 st a jak sie wlaczy klime to spada do 92 -93 to jest norma? miesiac temu wymienilem plyn na nowy bo mialem wyciek i jest full, pompa wody wymieniona przy rozrzadzie 8tys km wstecz dzieki za odp. pozdrawiam
  8. witam mam maly problemik, zacima mi sie przycisk z '' + plusem " sterowania klimatronic od strony pasażera. moje pytanko ; da sie go wyjac nie rozbierajac kokpitu i jakos wyczyscic ,nasmarowac czy cos?
  9. witam wszystkich,wyskoczyl mi komunikat na komp. ze jest niski poziom oleju, sprawdzilem i jest prawie pod max na podzialce, kontrolka cisnienia 'czerwona' nie swieci sie i tak jezdze. moje pytanko; czujnik do kompa i czujnik od czerwonej kontrolki to jeden i ten sam czy sa dwa osobne? ps czerwona sie oczywiscie swieci po przekreceniu kluczyka na zaplon przed odpaleniem. pozdro z gory dzieki za odp .ps2 nie dawno wymieniali mi czujnik na wale mozliwe by urwali jakis kabel czy cos, wydaje mi sie ze to od tamtej pory tak jest.
  10. witam nie swiecimi tylny halogen w omie sedan, bezpieczniki ok, kontrolka na desce sie zapala ,zarowka nowka czyscilem tez gniazdo zarowki, dodam ze przednie dzialaja ok tylko cos z tylem co to moze byc? wszystkie inne swiatla ok. dzieki z gory za odp
  11. witam ja tak mailem jak byl padniety krokowiec, a kolega mechanik mowil mi ze to cale czyszczenie zadko kiedy cos daje szczegolnie na gazie ktoty robi jakies wrzery w aluminiowych czesciach krokowca, i co wazne jak był padniety to NIE swiecil mi sie check. po wymianie na nowy siemensa oryginal. wszystko wrocilo do normy . a obroty podobno fabrycznie sa ustawione kolo 650 w 2.0 16v i ja tak mam, niektorzy przeprogramuja kompa na 800.
  12. sie ma ja mam ome z 99r 2.o 16v na sekfencji chodzi zajebiscie bez dotykamia zrobilem juz 60tys km tylko filtry, silnik ten do spokojnej jazdy jak sie bujnie to to idzie sam jechalem 210km/h tylko padl mi juj czujnik na wale , krokowiec, i sonda lambda ale miala juz 140tys. oryginalny rozrzad w gliwicach kupilem w pazdzierniku za 230zł,hahaha, brat ma audi a6 z 2.4 v6 co do wygody audi pada na ryj w porownaniu do omy, nie wygodne fotele rozrzad 1200zł-zamiennik oczywiscie i alu zawieszenie remont tylko przod 2000zl! a w omie maszs wszystko rozbieralne i za grosze w porownaniu z elitarnym audi. co do rdzy na mojej nigdzie nie zauwarzylem, z reszta po 1998r podobno jest ocynk do polowy z jednej strony, wiadono jak bita czy przetarta to i bedzie gnic. jak juz to kup po 1998r wczesniejsze napewno ci pordzewieja. ps srednio pali 10l gazu przy spokojnej jezdzie.
  13. ja mialem takie objawy jak sonda lambda mi padla, jak masz mozliwosc to zamontuj inna i zobacz.
  14. witaj kolego w ramach informacji pisze ci; padl jednak czujnik na wale, a poprzedni mechanik mnie wyrobil i byla załozona podroba a policzyl jak za oryg. tak to jes jak sie samemu nie kupuje ale za to mam namiary na tani sklep z czesciami oryginal. tylko opel. na daszynskiego w gliwicach na alegro pod nickiem opelbox tez tak sie nazywa sklep, dzieki za pomoc 3maj sie
  15. wychodzi na to ze czujnik polozenia walu padł, a byl wymieniany 50tys km wczesniej, niby oryginal byl wstawiony wtedy 200zl nmie to kosztowalo, po takim przebiegu mial prawo sie posypac???
Partnerem serwisu: Fabryka kart plastikowych LiderKarty
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.