Skocz do zawartości

kurpik1990

Użytkownik
  • Zawartość

    18
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Zawartość dodana przez kurpik1990

  1. Witam. mam problem wentylator chlodnicy nie wlacza sie sprawdzalem po zwarciu wtyczki na czujniku w chlodnicy i dziala. czujnik jest nowy .czy ktos zna moze taki problem albo pomoc go rozwiazac ? to jest vectra a 1.6 8v 91r. silnik c16nz . prosze o pomoc . pozdrawiam
  2. kurpik1990

    uklad chlodzenia

    ale dokladnie takie same sybmbole sa na nowym i na starym a stary dzialal wczeesniej
  3. kurpik1990

    uklad chlodzenia

    post pod postem ale chce odswiezyc temat auto u mechanika a mowi ze trzeba wymienic chlodnice ,pompe , rozrzad i termostat ze chlodnica jest na dole bardziej zimniejsza od gory i nie idzie prawidlowa temp. do czujnika wentylatora ??
  4. kurpik1990

    uklad chlodzenia

    chlodnica jest chlodniejsza na dole a u gory ciepla nawet goraca dzis to zauwazylem
  5. kurpik1990

    uklad chlodzenia

    ale czujnik jest firmy EPS wiec z doswiadczenia wiem ze to nie taki bubel mialem doczynienia z harta i to jest nic nie warte a czujnik dziala bo gotowalem wode czujnik wsadzilem do wrzacej wody i w czujniku obwod jest zamkniety
  6. witam mam prosbe i pytanie zarazem .podlaczylem radio pod oryginalna kostke iso opla ale radio dziala tylko pod kluczyk i nie ma pamieci tzn jak wlacze zaplon to radio jest tak jak po odlaczeniu aku nic nie zapamietane ani stacji ani ustawien czy mozna pozmieniac wtyki w kostce iso zeby byla pamiec i radio dzialo bez kluczyka ? przepraszam za interpunkcje i ortografie .Pozdrawiam Oplowcow
  7. ok zrobilem ale zrobienie zamainy kabelkow nie pomoglo dalem 12 V po kluczyku i 12 v zwykle pod 12 v do kostki co szlo i dziala tak jak chcialem dzieki za checi i za to leci +
  8. a czy moglbys podac konkretny temat czy te co tam sa z tigry itp bo tam jest zmiana 1 kabla z 2 na to zeby bylo bez stacyjki a pamiec tez sie przy tym zrobi czy cos jeszcze oprucz 1 kabelka ?
  9. kurpik1990

    obroty

    Witam . mam problem tzn rano wsiadam do auta jak mam pecha to odapli jakby na 3 cylindry i dostaje wysokich obrotow bez trzymania nogi na gazie a raz jest idealnie co to moze byc ? co moze byc zepsute ?
  10. kurpik1990

    obroty

    bylo ok przed tym az zaczal tak robic na zimnym i na cieplym potrafil palic raz na 3 raz na 4 ale auto dzis poszlo na emeryture posypaly sie przegluby i skrzynia bo wjechalem w dziure i zaczaczylem polosia
  11. kurpik1990

    obroty

    krokowy wymienilem ale cos w aparacie zaplonowym bo wszystko wyglada na sprawne czy na zimnym czy na cieplym raz na 3 raz na 4 zalezy od jego humorow przepustnica dzis byla sprawdzana przez mechanika i inne czujniki . dodam ze dostaje w wydech cos i "pyrka" i kopci na czarno
  12. Witam mam problem z Kadettem otoz pewnego dnia rano wsiadam do auta i wszystko ok a pod praca wysiadam i wyciagam kluczyk auto dalej pracuje i jak zgasze auto sprzeglem to wszsystkie kontrolki sie dalej swieca odlaczalem kostke od stacyjki, przeszkulam czy instalacja nie jest pozlepiana tzn. ze dwa kabelki wtopione w siebie i nie ma nic i dalej to samo jedynie moge odlaczyc aku i nie ma nic. co to moze byc? kadett 91r. 1.4 c14nz hb .prosze o promoc i przepraszam za ortografie
  13. kurpik1990

    Kontrolki

    ale ile powinno pokazywac na zgaszonym zaplonie ile na opalonym bez niczego i odpalonym z radiem swiatlami nadmuchem itp tak tolerancyjnie ??
  14. kurpik1990

    Kontrolki

    mam od kolegi ale on ma 20V i mowi ze na tym sie powinno mierzyc ale nie wiem ile jednostek tam powinno byc
  15. kurpik1990

    Kontrolki

    pare dni auto stalo na podworku i "choinka" znikla ale popiera mi gdzies prad bo w godzine prawie akumulator sie rozladowal na nie pracujacym silniku i jak to sprawdzic co to moze byc i ile powinno wskazywac na mierniku ustawionym na 20V ??
  16. kurpik1990

    Kontrolki

    mi sam sie nie odapala i po odlaczeniu klemy nie ma pradu jak przypne to jest prad i "choinka" na liczniku
  17. kurpik1990

    Kontrolki

    jednak bedzie alternator bo aku mi padlo podladowalem i zaraz odpalilem i nie ladowal po wyjeciu aku
  18. kurpik1990

    Kontrolki

    ale jezeli odepne kostke od stacyjki to dalej tak jest a kable nie sa zwarte stacyjka jest ok bo przekrecam kluczyk i jest ok odpala i gasna kontrolki tylko jak dalej kluczyc na pozycje 0 to pracuje dalej silnik
Partnerem serwisu: fabryka kart plastikowych LiderKarty
×

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.