Skocz do zawartości

grzesta

Użytkownik
  • Liczba zawartości

    8
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0

O grzesta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Lokalizacja
    Opatówko
  • Model
    Opel Astra III
  • Silnik
    1.7 CDTI 101KM
  • Nadwozie
    kombi
  1. Tak zawory też, specjalnie jeszcze grilla odkręcaliśmy żeby dokładnie sprawdzić ten z przodu
  2. Tak było wszystko dokładnie sprawdzone, sam nawet wziąłem okularki, lampę UV i sprawdzałem,
  3. Jak się okazało to nie czujnik, tylko brak czynnika. Nie wiadomo którędy ale uciekł, układ napełniony czynnikiem z kontrastem, sprawdzone pod UV ale nic takiego wielkiego nie widać.
  4. Witam! Mam problem, pojawił mi się błąd ECM 053003. Wychodzi mi czujnik ciśnienia klimatyzacji. Proszę o informację, czy dostanę się do niego bez ściągania zderzaka (czy wystarczy że ściągnę gril) Z góry dzieki za informacje. Pozdrawiam
  5. no i po problemie. po wymianie czujnika wszystko wróciło do normy... dziękuję wszystkim za jakąkolwiek pomoc...koszt 230 zł plus przesyłka (nowy boscha)
  6. nie no w żadnym wypadku (tak z ciekawości patrzyłem na allegro i jakbym miał za używkę dać 70-100 zł to szkoda gadać. lepiej kupić nowy) nowy boscha z tym samym numerem cena ok 270 zł rozumiem, że dobrze go zlokalizowałem
  7. tak jak pisałem wcześniej jestem po czyszczeniu EGR, dzisiaj dodatkowo dobrałem się do tego czujnika i po wymontowaniu ku mojemu zdziwieniu nie był wcale zabrudzony, jednakże po wykasowaniu błędów w sobotę i jeździe do dnia dzisiejszego zamiast samochodu z kluczykiem pali się check. błąd wyskakuje już tylko jeden a mianowicie P0105 z tym samym opisem. wydaje się rzecz jasna czujnik do wymiany... dzisiaj już zamówiłem nówkę nieśmiganą jutro lub pojutrze wymienię i miejmy nadzieję, że problem będzie rozwiązany... tylko w celu upewnienia się... a znajduje się w tym miejscu tj. z tyłu silnika patrząc od przodu po lewej stronie acha i jeszcze jedno dla uszczegółowienia silnika to z17dth 101 kM
  8. Witam! Mam problem z błędami.w samochodzie zapala się autko z kluczykiem, traci moc, obroty na 3000. po podłączeniu do kompa wywala błąd: P0234 nadmierne doładowanie silnika P0105 obwód czujnika map/baro wadliwe działanie i teraz nie wiem, czy szukać już nowego czujnika ( na allegro nie mogę znaleść a mam boscha 0 281 002 487) czy może najpierw go przeczyścić... z góry dzięki za wszelkie sugestie... pozdrawiam
Partnerem serwisu: Fabryka kart plastikowych LiderKarty
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.