Skocz do zawartości

Lenovo

Użytkownik
  • Zawartość

    88
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0

O Lenovo

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Lokalizacja
    Pszczyna
  • Model
    Opel Signum
  • Inna marka
    Peugeot
  • Silnik
    Z20NET
  • Nadwozie
    Combi
  • Posiadasz LPG
    TAK
  1. Lenovo

    Błąd P0037 a brak katalizatora ?

    Kiepsko się korzysta z Telefon szukając powyższego,,, Mam pytanie mam na kanale teścia auto ... VW polo 1.2 2002. Na blacie 100 tyś przejechane, on też tak myśli, z Niemiec go sprowadził 6lat temu. Oczywiście cały przód był robiony. Trochę poprawiłem mu parę rzeczy... Auto ogólnie miało niskie obroty na jalowym, przepustnica była tak usyfiona czarną mazia ... aż dziwne, że skrzydełka chodziło. Wracając do sedna w aucie został 1 błąd- p0130 ( 1 sonda). Widać, że było coś w niej kombinowane, dwa przewody były lutowane ... moje pytanie od gniazda wychodzi 6 przewodów? A od sondy 4 , tak jak na zdjęciu, czy to tak ma byc? Nie wiem czy te przewody z gniazda są dobrze podłączone? Sonda ma 4ohmy, tyle narazie zmierzyłem. Obd2 pokazuje że sonda 1 nie ma i żadnej wartości nie pokazuje.
  2. Lenovo

    Błąd P0037 a brak katalizatora ?

    Muszę zakupić taka uszczelka, bo ja jej nie mam. Pewnie w Aso tylko możliwość zakupu
  3. Lenovo

    Błąd P0037 a brak katalizatora ?

    Ok. Skontaktuje się z Nimi mam ostatnie 2 pytania:) czy przy mojej przepustnicy powinna być jakaś uszczelka ? Bo u mnie jej nie ma z tego co widziałem. drugie pytanie, czy w mojej przepustnicy powinna być takie otworki ? Bo z tego co widzę, w starej przepustnicy nie ma ich. To zdj jest zaporzyczone z innej przepustnicy opla
  4. Lenovo

    Błąd P0037 a brak katalizatora ?

    Możliwe że coś z tym fantem jest nie tak, nawet podejrzewam, że.... źle zaadaprtowali przepustnice. Gość mi gadał że dali moja przepustnice która kupiłem i odpalili auto i pewnie pojexdzili nim i autem szarpalo i wtedy dopiero wtedy robi adaptację... jak czytałem ma byc robiono na zimnym silniku ...
  5. Lenovo

    Błąd P0037 a brak katalizatora ?

    Na chwilę obecną nic nie wyskakuje, błąd swiatel, klocki hamulcowe itd. Jeszcze będę obserwował, obroty nawet nie drgna 850, jedynie na zimnym silniku jest tzw ssanie, którego nie było (tak mi się wydaje). Auto chodzi perfekcyjnie. Niekiedy gaz się nie chce przełączyć ale po ponownej próbie się załącza, podjadę żeby jakiś gazownik na to spojrzał, może polecicie kogoś z okolic Pszczyny ? Na pb auto chodzi też dobrze. Ostatnio miałem okazję poruszać się seria 2.0T, z 2006 albo 2007, chodził tragicznie, wspomaganie do kontroli, turbina swiszcala dziwnie, biegi dramat jak w traktorze, przejechane od mojego mniej o 50tys ... A j narzekam na podniesione obroty na zimnym. Zauważyłem że jak przygazuje autem na zimnym jak do obroty podniesione, to wskakuje wtedy na 850. Hmmm Przepustnicy nie odkrecilem jeszcze ... W tym tyg to zrobię, i napisze co się dzieje.
  6. Lenovo

    Błąd P0037 a brak katalizatora ?

    Możliwe. Coś może być z tymi mapami. Jednak zrobię to co mogę sam, jak nie pomoże pójdzie do tunera. Nie robiłem tak, co najwyżej jechałem na on 30km, na gaz auto się przełącza i nie czuć różnicy z pb. Choć zdążą się ale to rzadko że się nie przełącza na gaz, wtedy wyłączam i włączam lpg i juz jest ok.
  7. Lenovo

    Błąd P0037 a brak katalizatora ?

    Pokombinuje jeszcze tak jak mówisz:) wyjdę ja i zobaczę, może te kanaliki są zapchane... sprawdziłem cała elektryke, każdy przewod i każdy wężyk wszystko jest ok. Jeździłem trochę i obserwowałem, podczas jazdy na światłach z radiem i wentylatorem napięcie ładowania było 13.8V, na postoju jest 13.9 - 14V. Narazie altka zostawiam bez grzebania. Zajmę się na dniach ta przepustnica, jak nie pomoże zrobię eksperyment i założę stare swiece z przerwą 0.8mm jeżeli to nic nie da jadę dopiero z tymi mapami robić. Ogólnie auto chodzi jak trzeba, za wyjątkiem odpalenia na zimnym silniku i te niewielkie falowania, Byłem u dwóch mechaników, oni twierdzą że tak ma byc ... więc stąd też nie chce auta zostawiać w ich rękach ... Cały czas chodzi mi po głowie ta przepustnica, albo jest źle zaadoptowana, może prze dołączanie przeze mnie klema od acu i nie robienie tak jak mówisz Adamie że czekanie do włączenia wentylatora a ja od razu jeździłem... Ogólnie w tym falowani minimalnym nie ma nic uciążliwego, nawet przez większasc osób nieodczuwalne ale i tak dojdę do tego ... co to
  8. Lenovo

    Błąd P0037 a brak katalizatora ?

    Nie mam jeszcze op coma :))) Chyba że Ty masz chwilę czasu ? Bądź jest jakiś kolega z forum z rejonu Pszczyny?
  9. Lenovo

    Błąd P0037 a brak katalizatora ?

    Pytam, bo jak padła mi przepustnica to jak założono inną to też auto falowalo, dopiero po adaptacji było ok
  10. Lenovo

    Błąd P0037 a brak katalizatora ?

    U mnie na biegu jalowym przy zapalonym silniku przepustnica pokazuje - obciążona. Na niezapalonym nie sprawdzałem. Jakby jakiś błąd wyskoczyl w tym kierunku to bym mógł coś podejrzewać z nia, można ja źle zaadaptować? Czy alternator ma wpływ na falowanie obrotów na zimnym silniku ? Albo ta przerwa w świecach? Korci mnie żeby wkręcić stare swiece, czy jest sens ? I Jeszce jedno pytanie kiedy wykonujemy czynność adaptacji przepustnicy ? Grzebalem w tamtym rejonie, odpinalem czujniki i tam czyscilem i sprawdzałem przewody. Jak mi padła przepustnica to auto szło w check engin i nierówno chodził... teraz chodzi jak trzeba, pomimo tych nieiwlkch falowan. Z tego co czytałem to samo odloczenie od acu wymaga adaptacji przepustnicy ?
  11. Lenovo

    Błąd P0037 a brak katalizatora ?

    To chyba ok jest dalej na zimnym silniku mi chwilę pofaluje 1000 do 1100obr. Nie jest to jakieś intensywne. Za 2 tyg auto idzie do mechanika na naprawę/regenerację alternatora, ma za słabe ładowanie
  12. Lenovo

    Błąd P0037 a brak katalizatora ?

    Koledzy mam prośbę, może ktoś sprawdzić w op comie jak wygląda praca przepustnicy na biegu jalowym ? Mi wyświetla, że jest obciążona. Czy tak powinno być?
  13. Lenovo

    Błąd P0037 a brak katalizatora ?

    Dobrze powiedziane jak go wyjme wiesz jaki tam jest dostęp... mogę Cię prosić o kopie krok po kroku demontażu altka z tego programu co mi pokazywales ? Bo ja to jeszcze nie mam. Dziś przejechałem ok 150km i auto chodzi lepiej jak napięcie ładowania jest wyższe, tak mi się wydaje, nie jest takie mulowate na 1 biegu, zobaczymy... po weekendzie sprawdzę jeszcze fachowo pod obciążeniem Aku.
  14. Lenovo

    Błąd P0037 a brak katalizatora ?

    Wczoraj było jak napisałem wyżej jednak dziś podczas jazdy było już 13.7 - 13.8V. Rozkręce altka i zaniose na sprawdzenie.
  15. Lenovo

    Błąd P0037 a brak katalizatora ?

    Adam1954- bardzo polecam użytkownika! Dużo mi pomógł i mnie nakierunkowal. Wyszedł na Op comie błąd zbyt niskie napięcie układu. Poradziłem sobie z tym, poczyszczone klemy i wartość na ładowaniu 13.9V przy wlaczonej klimie i innych sprzetach. Wcześniej było 13.6V. Mam pytanie do Was na Op comie pokazało przy przepustnicy, na biegu jalowym że pracuje pod obciążeniem - tak ma byc ? Druga sprawa chce Jeszce przeczyscic przepustnice ale bez wyjmkwania jej, tym środkiem można psikac do wnętrza przepustnicy? Mam zamiar jeszcze pokombinować z masa od akumulatora żeby podnieść napięcie ładowania
Partnerem serwisu: fabryka kart plastikowych LiderKarty
×

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.