Skocz do zawartości

djsmlody

Użytkownik
  • Liczba zawartości

    12
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0

O djsmlody

Informacje o profilu

  • Model
    Opel Vectra C
  • Silnik
    1,9 cdti 120km
  • Nadwozie
    hatchback
  • Posiadasz LPG
    TAK
  1. Niema. Silnik suchy. Sprawdzenie kompresji pokaże że pierścienie walnięte? Chyba że jakimś "domowym sposobem" sprawdzę? Jeszcze tak z innej beczki. Mam jeszcze jeden silnik od tej vectry. Wymieniłem bo zaczął stukać. Mechanik bez rozbierania silnika stwierdził że obrócił na panewce. A ostatnio słyszałem podobny przypadek i koleś miał luz na sworzniu miedzy korbowodem a tłokiem. Co sądzicie?
  2. Witam. Problem polega na tym, żę odpalam vectre rano delikatnie kopci na niebiesko. Ruszam i przez chwile kopci na niebiesko ( tak przez chwile podczas zmiany biegów) potem ok. w lusterku nic nie widać. zapala normalnie. spalanie w "koło komina" 6,5 litra. Oleju bierze tak 0,7 na 1000km. olej 15w40 mobil 1, przebieg 280tys. Moc ma spokojnie idzie 180. Przyspiesza też dobrze. Pytanie czy to walniete pierścienie czy uszczelniacze zaworowe.
  3. Rozrusznik zrobiony. lepiej kreci ale problem pozostał. wszyskie prądy ok. mechanik sprawdza kabelki pod kierownicą i w bezpiecznikach. a ja szukałem i znalazłem takie cos jak moduł CIM. Moze to mieć jakies powiązanie?
  4. u mnie tylko z tym odpalniem problem. a tak silnik chodzi ok. nie szarpie nie kopci, spalanie w normie
  5. Z tego co czytałem to ludzie pół silnika wymienili a okazało sie że rozrusznik.
  6. Najbardziej wkurza mnie że nie pokazuje żadnego błedu. Zobaczę rozrusznik na początek i aku.
  7. Na forum to jest wszystko i nic. Każdy przypadek jest inny. Dzieki za pomoc.
  8. Witam. Problem z vecta polega na tym że występują dwa rózne problemy podczas odpalania. Pierwszy zdazył sie 2 razy w ciągu 6m-cy. Silnik kręci ma chęc zapalic ale nie zapala, po długim kreceniu odpala i po dodaniu gazu ostro zakopci. Potem silnik chodzi bez zarzutu. Drugi problem pojawia sie częsciej. Silnik kreci ale niechce zaskoczyc, po odlaczeniu czujnika temperatury zapala bez problemu, zakładam czujnik z powrotem i jest ok. Wymieniłem czujnik temperatury i sterownik od świec. nic nie dało.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.