Skocz do zawartości

pablo06

Użytkownik
  • Zawartość

    15
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0

O pablo06

Informacje o profilu

  • Płeć
    Nie powiem
  • Model
    Opel Astra II
  • Nadwozie
    Hatchback
  • Posiadasz LPG
    NIE
  1. pablo06

    Astra g 1.6 16v czarny olej po wymianie

    Akurat warsztat zaufany i raczej by sobie takiego strzału w kolano nie zrobił no ale wydaje mi się dziwny ten kolor od razu po wymianie. No ale cóż stare autko, niedługo pewnie będzie sprzedane to nie ma co się użalać. Wymienione jest, filtry wymienione, tylko lać i jeździć. Sam też mógłbym sobie wymienić ale jestem na l4 i nie mam zamiaru przy tych temperaturach bawić się przy aucie.
  2. pablo06

    Astra g 1.6 16v czarny olej po wymianie

    Wymieniali go w warsztacie bo przy tej temperaturze nie chciało mi sie bawic bez kanalu. Czekalem w sumie kolo godzinki na wymiane oleju, filtra oleju + filtra paliwa.
  3. Minął prawie rok a auto od tamtego momentu odpala bez zająknięcia. Wystarczyło poruszać kostką
  4. Witam, dziś wymieniłem olej + filtr w moim aucie Opel Astra G 1.6 16V - w warsztacie. Po przejechaniu 10km olej już jest czarny. W silniku benzynowym chyba nie powinno się tak stać? Olej jaki wlali to Castrol Magnatec 10w40. Jeśli chodzi o spalanie oleju to coś tam spala - jakieś 250ml na 1000km, zależy od jazdy. Czasami mniej. Z tego co pamiętam to jakieś 2 wymiany oleju wstecz to olej po wymianie był normalnego złotego koloru a dopiero po jakimś czasie ściemniał, a nie po przejechaniu 10km.
  5. Dziś rano poszedłem odpalić auto - pierw nie próbowałem go odpalać tylko poruszałem czujnikiem, kostką wpiętą z tego czujnika itd i auto za pierwszym razem ciężko, ale odpaliło. Teraz odpala normalnie, ale wydae mi się że parę sekund dłużej rozrusznikiem trzeba kręcić. Nie wiem czy to przez to że ruszałem kablem w czujniku itd odpaliło czy przez to ze noc stało nie ruszane. Zobaczymy jak dalej czy będzie odpalał czy nie, nie wiem czy mam ten czujnik wymieniać czy nie.
  6. Niektórzy mają inne objawy - auto normalnie chodzi ale np. szarpie itd więc nie wiem czy to jest tego przyczyna Zobaczę jak będę miał czas wiązkę czy gdzieś nie jest uszkodzona i najwyżej zamówię nowy i podmienię, zobaczymy.
  7. Czyli wg. filmiku 100% czujnik i jest to przyczyna że nie odpala, tak? Da radę to w domowych warunkach wymienić samemu czy trzeba kanał? Jest to 100% przyczyna tego czujnika że nie odpala? Nie chce niepotrzebnie czegoś wymieniać. Sprawdzić wiązke pod kątem czego?
  8. Jest filmik - zaczyna się od 9. Nie wiem czy nagrać jeszcze raz i sprawdzić? Nie wiem właśnie czy te błędy są "zapętlone" czyli jak się skończy to pokazuje od pocżatku, czy po prostu przestanie check mrugać i wtedy jest koniec. Bo jak widać sekwencja się powtarza - 10, 3, 3, 5, 10, 3, 3, 5.
  9. Kolejność od początku: 9, przerwa, 3, przerwa, 3 przerwa, 5 przerwa, 10 przerwa, 3 przerwa, 3 przerwa, 5 przerwa, 10 przerwa, 3 przerwa, 3 przerwa, 5 przerwa, 10 przerwa i tu skończyłem bo to się powtarza więc mysłałem że to po prostu od początku pokazuje znów to samo. Dobrze zrobiłem? Bo nie wiem czy jeszcze raz tego nie iść pospisywać. 9, 3, 3, 5, 10, 3, 3, 5, 10, 3 ,3, 5, 10 https://www.youtube.com/watch?v=zG2LhN46DKY
  10. Rozumiem że chodzi tu o wejście OBD II?
  11. adam1954 - w jaki sposób? @edit Przekręciłem kluczyk na zapłon przy wciśnietym hamulcu i gazie i nic nie mruga. Jedyne co mi się przypomina to jak miałem skrzynie basowa w aucie + wzmacniacz to przy głośniejszej muzyce światła przygasały lekko. Ale już dobre 2 miesiące lub lepiej nie mam, a i tak miałem to tylko przez chwilę.
  12. Witam, wczoraj wieczorem normalnie wróciłem z pracy i odstawiłem auto do garażu, dziś po południu chcę odpalić samochód - nie odpala. Wcześniej auto chodziło normalnie, nie było żadnych objawów. Z początku kręcił i czasem jakby chciał zaskoczyć, ale sekundę później gasły już kontrolki. Czasami wskazówki bardzo wariowały że spadały poniżej 0 km/h i poniżej 0 obr i drgały, ogólnie wariowały no. Gasło też światło i podświetlenie licznika km. Załączam filmik: https://www.youtube.com/watch?v=F2rpvSl8b6s teraz tylko już kręci. Jaka może być przyczyna? Paliwo - pół baku, filtry wymienione 2 lata temu, rozrząd ma jakieś 15k km. Sprawdzałem odpalanie kluczykiem zapasowym i to samo.
  13. W drzwiach od kierowcy też nie mam.. Gdzie sprawdzić ten VIN? @edit Jeśli chodzi o kraj produkcji to mam pierwszą literkę VINu - W, czyli Niemcy, a stamtąd został sprowadzony w 2006 roku.
  14. Jako że jestem nowy na forum to witam wszystkich. Kupiłem niedawno Opla Astrę G z 2000 roku i już pojawił się problem (o którym dowiedziałem się dopiero po podpisaniu umowy, niby zapomniał ). A mianowicie: czasami centralny zamek świruje (a konkretniej pilot). Diody na kluczyku się świecą po naciskaniu normalnie, ale nie da się otworzyć/zamknąć auta. Dziś otworzyłem auto, zamknąłem i już nie da się go otworzyć, trzeba przez bagażnik. Czasami auta nie da się zamknąć i wtedy też trzeba resetować kluczyk (opisane poniżej) Poprzedni właściciel mówił, że w takiej sytuacji trzeba resetować kluczyk przez włożenie do stacyjki, włączenie zapłonu i kliknięciu zamknięcia. Oprócz tego przy włożonym kluczyku i otwartych drzwiach kierowcy słychać taki pisk, po wyjęciu kluczyka go nie ma. Jakieś pomysły? Pozdrawiam
Partnerem serwisu: Fabryka kart plastikowych LiderKarty
×

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.