Skocz do zawartości

rokers999

Użytkownik
  • Zawartość

    20
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0

O rokers999

Informacje o profilu

  • Model
    Opel Agila
  • Posiadasz LPG
    NIE
  1. wogóle nie jedzie, ani do przodu ani do tyłu. wciskam sprzeglo wrzucam ktorykolwiek bieg i zgrzytanie przy puszczeniu sprzegla. grrrr tak jakby jakis tryb niemogl zaskoczyc do drugiego . celuje w wałek atakujavy i roznicowke.
  2. Rozebralem skrzynie jedyne co zauważyłem to wytarte tryby od biegu wstecznego. mechanizm roznicowy wyglada na ok
  3. . na luzie predkosc 20km/h kreci sie przegub przy skrzyni do tego takie jakby szumienie w skrzyni. z drugiej strony nic sie nie kreci. przeguby wyglądają na dobre. Możliwe ze mechanizm różnicowy padł ??
  4. Kolego Sprecyzuj bo właśnie biorę się za demontaż skrzyni może niepotrzebnie którą półośkę i na co zwrócić uwagę
  5. Ok. Ide targać skrzynie. Jakies porady co do szybkiego latwego demontazu skrzyni ?? Aktualizacja Usterki. chciałem wjechać na kanał do przodu do tyłu wszystko ok nawet palił gume. skrecilem kolami w prawo i dupa.... zgrzyt i juz nie jedzie. co dziwne po wrzuceniu na luz i puszczeniu sprzęgła pojawia się lekie zgrzytanko kreci się przegłub przy skrzyni na krótszej pół osi i wzrasta predkosc przy dodawaniu gazu na wszystkich biegach rownież i na luzie. POMOCYYYYY !!! tylko w was nadzieja.
  6. Witam, Opel agila 1.2 2001 r. Biegi wchodzą wszystkie normalnie bez problemów zadnych zgrzytow stuków puków. Po puszczeniu sprzęgła rozlega sie na każdym biegu rowniez wstecznym zgrzyt i auto nie jedzie. Dziwne bo jeśli auto przepchnie się wystarczy pół metra, auto ruszy przejedzie 10 metrów i zaś zgrzyty i kola sie nie krecą. po podniesieniu auta na klocki. wszyhstko jest ok kola sie kreca. lecz gdy opuscilem auto na dol zas zgrzyty i nie jedzie. Przegubu raczej Ok. Dodam że przed awarią ostatnio na 5 biegu słychać było łożysko na wałku w skrzyni. Poszła skrzynia czy dwumas ?? a może docisk ?? Pozdrawiam
  7. rokers999

    AGILA 1.0 2001r. Nie odpala,

    Po odkreceniu kolektora katalizator jest spawany razem z kolektorem dalej nie odpala a po wcisnieciu pedalu gazu do konca odbija powietrze w filter. nie lapie ani na chwile. wywale bledy INJECTOR circuit CYLINDER 1 INJECTOR circuit CYLINDER 2 INJECTOR circuit CYLINDER 3
  8. rokers999

    AGILA 1.0 2001r. Nie odpala,

    Spróbuję, ale już nie dziś. Dziękuje bardzo za wszelkie porady. Jakbyś miał jeszcze jakieś pomysły śmiało pisz sprawdze wszystko. Na dzisiaj to by było na tyle, wrócę do tematu jutro wieczorkiem . Pozdrawiam Smacznego Jajka
  9. rokers999

    AGILA 1.0 2001r. Nie odpala,

    czyściłem go dzisiaj był zamknięty
  10. rokers999

    AGILA 1.0 2001r. Nie odpala,

    zamulenia czasami sie pojawialy i wywalało błąd od EGR, wtedy gdu blad byl aktywny trzepało lekko autem P1405 pokazywało czasami
  11. rokers999

    AGILA 1.0 2001r. Nie odpala,

    Dokładnie tak, i ciągle wyrzuca powietrze w filter bez gazu troszke, na pelnym gazie bije aż trzepie filtrem, nieda sie odpalic plakiem bo wszystko wyrzuca spowrotem Sonda Lambda ?? nie sygnalizuje zadnego błędu. Zatkany Kat ??
  12. rokers999

    AGILA 1.0 2001r. Nie odpala,

    mokre na wszystkich 3 cylindrach. A co może być jeszcze przyczyną odbijania się powietrza w filter. Przeskoczony rozrząd czujnik halla ?? raczej czujnik nie bo wtedy by nie bylo iskry. czujnik temperatury powietrza pokazuje dokladny pomiar cieczy rowniez. Cisnienie 2,5 bara
  13. rokers999

    AGILA 1.0 2001r. Nie odpala,

    właśnie nie pokazuje żadnych błedów kompletnie nic, ide wyczyscic pokrywe zaworów dam znać co i jak za kilka minut Pokrywa zaworów wyczyszczona wszystkie kanaliki w niej także, zero poprawy, jak nie palil tak nie pali. odnosze wrażenie że go zalewa, bo po zmostkowaniu przekaznika od pompy jak nabije cisnienia i chodzi caly czas ta pompka to wogole nic nie lapie, a jak sie ja zewrze na sekunde i pusci to cos proboje lapac ale nie zzalapie. i caly czas odbija mu się powietrzem w filter. przy pelnym gazie mocniej. NIE POKAZUJE ŻADNYCH BŁĘDÓW ANI KODAMI BŁYSKOWYMI ANI POD KOMPUTEREM. Jakie pomysły ??
  14. rokers999

    AGILA 1.0 2001r. Nie odpala,

    wyczyscilem przepustnice cala w nagarze, waz od odmy caly w majonezie, pokrywe zaworow tez musze wyczyscic bo to nic nie pomoglo dalej cofa powietrze, a pytanko pod przepustnicą w kolektorze ssącym jest jakiś czujnik przez dziurke pod przepustnicą widziałem pełno syfu. co to jest za czujnik ??
  15. rokers999

    AGILA 1.0 2001r. Nie odpala,

    Realne że przez tą odme cofa powietrze do filtra i autko nie odpala nie sygnalizująć żadnych błedów ??
×

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.