Skocz do zawartości

majek85

Użytkownik
  • Zawartość

    2
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0

O majek85

Informacje o profilu

  • Model
    Opel Insignia
  • Posiadasz LPG
    NIE
  1. majek85

    1.6 nieodpala,wymiana komputera?

    samochód po 3tygodniach odebrany, skończyło się na wymianie świec i czyszczeniu przepustnicy, problem w przechodzenie w tryb awaryjny minął. Komputer został seryjny, gdyż elektryk niepotrafił "zaprogramować" nowego-używanego. Samochód dalej odpala za którymś tam razem i wyrzuca bład czujnika położenia wałka rozrządu (był wymieniony ale bład nie zniknął, więc wrócił stary na miejsce) Napięcie 14.7 na chodzącym aucie, instalacja przejrzana, wtyczki sprawdzone, elektryk rozkłada ręce;/ Jakieś sugestie?
  2. Witam. Pacjent to insignia 1.6 (115km) Na początku były problemy z odpaleniem, silnik kręcił ale nie zaskakiwał dopiero za 3-4razem, raz pomimo odpalenia silnika rozrusznik kręcił dalej. Auto trafiło na elektryka werdyk to bład czujnika położenia wałka rozrządu, częśc została wymieniona, jednak problem nie znikł. Po sprawdzeniu instalacji elektryk stwierdził ze komputer do wymiany bo daje napięcie 5() i on jest winny, koszt nowego 4,5tys, więc wsadzony został używany (1000zł) jednak dalej nie działa, elektryk twierdzi ze to wina liczników() i stacyjki bo niechcą spółpracować z nowym komputerem(!)a serwis opla nie ma narzędzi do zakodowania nowego komputera(używki). Samochód po tych wszystkic zapbiegach jak tylko osiągnie 90'c przechodzi w tryp awaryjny i jedzie max 30km/h. Jakieś sugestie? Zdaje mi się ze elktryk (niby najlepszy magik) bładzi na ślepo.
Partnerem serwisu: fabryka kart plastikowych LiderKarty
×

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.