Skocz do zawartości

kutik

Użytkownik
  • Zawartość

    8
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0

O kutik

Informacje o profilu

  • Model
    Opel Agila
  • Posiadasz LPG
    NIE
  1. kutik

    Agila wałki rozrządu

    Adam 1954 dzieki za linka,według vinu dwa rodzaje wałków przychodzą ale żaden z katalogowych numerów nie pokrywa się z numerem wałka z mojego silnika.
  2. kutik

    Agila wałki rozrządu

    I rzeczywiście wałki z 13 roku nie pasują ,na upartego podłożyłem i lekko haczą ,podłożyłem też z 2003 roku i też nie pali na normalnych ustawieniach .Moje wałki mają nr 55355466 Silnik Z10XEP/19KH2961 AGILA 2007 ,jest ktoś w stanie zweryfikować te wałki czy są kompatybilne z silnikiem ? Bo już mi nic do głowy nie przychodzi. tylko w takim położeniu wałków z dołem na blokadzie samochód odpala.
  3. kutik

    Agila wałki rozrządu

    W ogłoszeniu było A1­0XEP Corsa MK3 (D) (4400) Part Number: 555677­91. Przypomniałem so­bie teraz że gdzieś mam wałki z Agili 2003 rok ,będą pas
  4. kutik

    Agila wałki rozrządu

    Nie będą pasować z Corsy D ? Ten sam silnik.
  5. kutik

    Agila wałki rozrządu

    Mój silnik to Z10XEP,znalazłem wałki z Corsy D 2013,już zamówione.Mam nadzieję że będą pasować i problem się rozwiąże. Z tego co pamiętam z praktyki to jest to niemożliwe,przy takiej próbie zawór blokuje tłok a tu silnik odpala i jedzie całkiem niezle.
  6. kutik

    Agila wałki rozrządu

    Nie ,łańcuch jest w porządku ,chodzi o to że silnik nie odpala,nawet nie pierdnie gdy wszystko jest ustawione na oryginalnych blokadach.Dopiero kiedy wałki rozrządu są ustawione tylnymi szczelinami w pionie (które powinny być w poziomie do blokady) silnik startuje.Znajomy mówił też że poprzedni właściciel wymieniał łańcuch przy 15000 km i to mnie troche żdziwiło ale pomyślałem wtedy że w tych litrówkach to wszystko jest możliwe.Teraz myśle że coś było nie tak z wałkiem lub z wałkami dlatego ktoś zastapił je innymi i przy okazji wymienił łańcuch ,tylko że skąd taka różnica w położeniu krzywek?
  7. Witam,kupiłem Agile 2007 ,35000 km,pali jeżdzi choć jest lekko zmulona,chodzi o to że świeci się kontrolka silniczka i autka z kluczykiem,komputer pokazuje błąd czujnika wałka rozrządu.Znajomy od którego kupiłem auto ,kupił je już z tą usterką.On wymienił czujnik wałka,wału,przepływomierz i cewkę.Pomyslałem że przestawiona jest tarczka na wałku rozrządu ,po zdjęciu pokrywy i ustawieniu dołu na blokade wałki zamiast ustawiać się szczelinami w poziomie ,patrzą nimi do góry pod lekkim skosem.Ustawiłem wszystko na blokady i auto nie pali ,wróciłem do starych ustawień i pali ale wciąż z tym błędem,chciałbym dodać że wałki w porównaniu do reszty wyglądają na mocno styrane i pomyślałem że nie pochodzą z tego silnika i stąd te problem.Czy ktoś się orientuje ile rodzajów wałków występuje w tych silnikach? Czy może się myle i jest inna odpowiedż? Z10XEP/19KH2961
Partnerem serwisu: fabryka kart plastikowych LiderKarty
×

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.