Skocz do zawartości

Staszek z Chełma

Użytkownik
  • Liczba zawartości

    3
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0

O Staszek z Chełma

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Lokalizacja
    Gdynia
  • Model
    Opel Zafira A
  • Silnik
    X20DTL
  • Posiadasz LPG
    NIE
  1. Odświeżę temat 1. Kupić interfejs do komputera i zobaczyć jaki błąd wyskakuje - wydatek jednorazowy a wielce jest pomocny 2. To może być czujnik położenia wału lub słaby styk na którejś kostce (od tego obwodu)
  2. tutaj było omawiane http://www.zafiraklub.pl/forum/viewtopic.php?t=15052 a to mój timer https://www.fotosik.pl/zdjecie/1675652dcaa40781 są dwie szkoły jedna przeciąć brązowy przewód druga przeciąć niebieski przewód .
  3. Na początek brutalnie przed odpaleniem odłączyć czujnik temperatury cieczy, jeżeli to pomoże to w obwód wstawić gotowy moduł albo układ czasowy z rezystorem np. 3000 omów (3kom) Ja u siebie wstawiłem przekaźnik czasowy - AMT TIMER ustawiłem na 15 sekund i rezystor 2kom, nie ma problemu z odpaleniem na ciepłym silniku a na gorącym świece już się nie załączają i jest akurat, Jeżeli silnik byłby w złej kondycji to można zwiększyć wartość opornika ?? do 4kom to świece będą grzać też na gorącym silniku, jakoś trzeba sobie radzić w trudnej sytuacji.
Partnerem serwisu: Fabryka kart plastikowych LiderKarty
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.