Skocz do zawartości

bobwoj

Użytkownik
  • Zawartość

    6
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0

O bobwoj

Informacje o profilu

  • Model
    Opel Corsa C
  • Posiadasz LPG
    NIE
  1. bobwoj

    Błąd P0683 Glow Plug Circuit Open

    Poprawcie jeżeli się mylę. Jeżeli moduł świec byłby uszkodzony, wówczas świece by nie grzały, nie dochodziło by napięcie. Skoro u mnie świece grzeją, napięcie dochodzi, to moduł świec jest sprawny. Ponadto błąd nie pojawia się natychmiast po uruchomieniu silnika tylko po kilkunastu sekundach.
  2. bobwoj

    Błąd P0683 Glow Plug Circuit Open

    Macie rację wiem, że powinienem wymienić wszystkie. Jednak szkoda mi wywalić sprawne świece, które rozgrzewają się do czerwoności tak jak nowa. Zauważyłem, że jak pojawia się błąd słychać charakterystyczny dźwięk, takie pyknięcie jak od przekaźnika.
  3. bobwoj

    Błąd P0683 Glow Plug Circuit Open

    Świece sprawdzałem na krótko na akumulatorze. Wszystkie grzeją. Wcześniej jedna była spalona. Wymieniłem na nową. Jednak błąd pojawia się ponownie, ale nie od razu , tylko po kilkunastu sekundach po odpaleniu silnika. Nie chcę wywalić sprawnych pozostałych świec.
  4. bobwoj

    Błąd P0683 Glow Plug Circuit Open

    Panowie wyjąłem sterownik świec, rozebrałem i sprawdziłem czy nie ma zimnego lutu wg filmu poniżej. U mnie wszystko jest ok. Sterownik jest ok. Napięcie na świece przychodzi, wszystkie świece są ok. Błąd nadal występuję, co jeszcze mogę sprawdzić?
  5. bobwoj

    Błąd P0683 Glow Plug Circuit Open

    Już wiem, że sterownik znajduję się w trudno dostępnym miejscu. Nie mam drugiego na podmianę, więc najpierw sprawdzę połączenia. Czy spalony bezpiecznik może też dać taki błąd?
  6. Witam wszystkich bardzo serdecznie. Mam problem z wyskakującym żółtym kluczykiem. Po podłączeniu do intefejsu wyskakuje błąd P0683 Glow Plug Circuit Open. Wyczytałem, że może być to błąd spalonej świecy żarowej. Po sprawdzeniu świec rzeczywiście jedna okazała się spalona. Kupiłem nową Boscha i przełożyłem (znalazłem, która jest spalona). Pozostałe są sprawne, wykręciłem wszystkie i po kolei sprawdziłem na akumulatorze, czy grzeją. Wszystkie grzeją. Sprawdziłem także, czy jest napięcie na fajkach i jest. Skasowałem błąd, jednak po ponownym odpaleniu błąd wskakuje. Ilekroć go wykasuję, po ponownym odpaleniu po kilkunastu sekundach ponownie pojawia się żółty kluczyk i na interfejsie widać ten sam kod błędu. Auto odpala bez problemu, pracuję równo. Moje pytanie. Dlaczego pomimo sprawnych świec, napięcia na fajkach i wykasowaniu błędu, cały czas po ponownym odpaleniu błąd się pojawia? Co powinienem jeszcze sprawdzić? Auto to Opel Corsa C 2004 rok 1.3 CDTI. Pozdrawiam Robert
×

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.