Skocz do zawartości

kuman7

Użytkownik
  • Liczba zawartości

    9
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

1

O kuman7

Informacje o profilu

  • Lokalizacja
    Szczecin
  • Model
    Opel Zafira Tourer
  • Inna marka
    Alfa Romeo
  • Posiadasz LPG
    NIE
  1. Ja na skarbówku robiłem Astrę G, szybka diagnoza i naprawa w przystępnej cenie ale jakieś pierdoły to były pamiętam...
  2. No to tak...Zamówiłem zbiornik z czujnikiem i pływakiem marki Febi Bilstein (nr artykułu 47892), koszt 110zł na alledrogo. Uwaga przy kupnie, bo są też zbiorniczki bez pływaka a pływak aktywuje czujnik! Aby go wymienić trzeba wyjąć akumulator (ja wyjąłem też plastikową obudowę do której jest doczepione jakieś ustrojstwo na której stoi aku, nie próbowałem wyjąć zbiorniczka nie wyciągając jej, nie wiem czy się da:)), odkręcamy śruby ponumerowane na żółto od 1 do 5 i odłączamy aku (masę odłączamy jako pierwszą), następnie śruba mocująca aku 6 i metalowa przegroda nr 7 - out. Aku gotowe
  3. Dobra Pany, pływak aktywuje ten czujnik, znalazłem na youtube, jutro wyjmuję zbiorniczek...
  4. Cześć! Wyskoczył mi komunikat" niski poziom płynu chłodniczego" - poziom płynu w normie, wymieniłem czujnik na taki co na zdjęciu, błąd dalej się wyświetla, komunikat mi wywala dopiero po włączeniu silnika. Zmierzyłem napięcie na wtyczce przy włączonym zapłonie - 10.78V, Czujnik zainstalowany na miejscu, poziom płynu na max, rezystancji miernik nie mierzy, dzwonkiem też się nie udało sprawdzić obwodu. Nie sprawdzałem czujnika przed zamontowaniem, gdyż stwierdziłem, że jeśli jest nowy, to działa Zmostkowałem wtyczkę, komunikat ciągle się wyświetla. Mam kilka pytań w
  5. Było sprawdzane, postaram się nagrać filmik tylko muszę gopro zamocować pod maską, jak nic nie wyjdzie to chyba pojadę na hamownię i wtedy wsadzę łeb pod maskę i będę wiedział skąd ten hałas...Myślę jeszcze o wycieczce do ASO...
  6. Hej!Jak w temacie...Przy mocnym obciążeniu, szczególnie jazda pod górę, gaz w podłodze, słychać że coś rzęzi pod maską od strony pasażera, po odpuszczeniu gazu odgłos zanika, podczas normalnej jazdy brak odgłosów. Auto jeździ normalnie, komputer nie pokazuje błędów, zamieniony na chwilę zawór upustowy turbiny na nowy bo było podejrzenie, że to on jest przyczyną, niestety to nie to. Mechanik stwierdził, że "ten typ widocznie tak ma" ale ja nie podzielam jego opinii... Miał ktoś podobnie?Jakieś sugestie?
  7. Witam wszystkich!Z racji, że Alfa nie robi 7os samochodów z alfaholika przeszedłem metamorfozę na zafiroholika;)
Partnerem serwisu: Karty Plastikowe && Karty Plastikowe
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.