Skocz do zawartości

Znajdź zawartość

Wyświetlanie wyników dla tagów 'x14xe' .

  • Wyszukaj za pomocą tagów

    Wpisz tagi, oddzielając je przecinkami.
  • Wyszukaj przy użyciu nazwy użytkownika

Typ zawartości


Forum

  • forum.opel24.com
    • Informacje i ogłoszenia
    • Na każdy temat
  • Porady oraz dyskusje dotyczące poszczególnych modeli Opla
    • Opel Adam - Forum
    • Opel Agila - Forum
    • Opel Ampera - Forum
    • Opel Antara - Forum
    • Opel Astra - Forum
    • Opel Calibra - Forum
    • Opel Combo - Forum
    • Opel Corsa - Forum
    • Opel Frontera - Forum
    • Opel Insignia - Forum
    • Opel Kadett - Forum
    • Opel Meriva - Forum
    • Opel Mokka - Forum
    • Opel Omega - Forum
    • Opel Signum - Forum
    • Opel Sintra - Forum
    • Opel Tigra - Forum
    • Opel Vectra - Forum
    • Opel Vivaro i Movano - Forum
    • Opel Zafira - Forum
    • Pozostałe modele
  • Motoryzacja - ogólnie
    • Ogólne porady motoryzacyjne
    • Sam Naprawiam - Opel, gotowe poradniki napraw
    • Warsztaty Samochodowe
  • OPEL24 Riders
    • Klubowicze i ich auta
  • Porady dla kupujących samochód
    • Poradniki kupującego Opla
    • Materiały Partnerów

Szukaj wyników w...

Znajdź wyniki, które zawierają...


Data utworzenia

  • Od tej daty

    Do tej daty


Ostatnia aktualizacja

  • Od tej daty

    Do tej daty


Filtruj po ilości...

Dołączył

  • Od tej daty

    Do tej daty


Grupa podstawowa


Lokalizacja


Inna marka


Silnik


Nadwozie

Znaleziono 7 wyników

  1. Witam posiadam swoją corse b 1.4 z lpg .Od jakiegoś czasu ma ciężko odpalić na rozgrzanym silniku i na zimnym jest niekiedy podobnie .Trzeba trzymać po odpaleniu odrazu pedał gazu żeby załapał ,bo odrazu gaśnie .A jak już odpali to na ciepłym silniku wchodzi na biegu jałowym na wyższe obroty sama z siebie i faluje pomiędzy 2-3k rpm i jak dodam gazu ,to na chwilę się ogarnie i z powrotem wchodzi na wyższe i faluje .Jest również coś takiego ,że gaśnie przy skrzyżowaniu na lekko ciepłym motorze. Nie wiem co to może być .Wymieniłem krokowca ,odłaczylem parownik od podcisnienia na noc ,
  2. Witajcie. Pacjent to Astra G 1.4 X14XE 1999rok benzyna + gaz. Ten dział wydaje mi się odpowiedni do mojego problemu, ale jeżeli pomyliłem działy to po prostu proszę o przeniesienie. Od kilku dni borykam się z problemem układu chłodniczego w mojej Asterce. Zaczęło się od niewielkich ubytków płynu chłodzącego. Spowodowane to było prawdopodobnie uszkodzonym zbiorniczkiem wyrównawczym (ułamany element, na który nakładany jest jeden z wężyków powrotnych). W podobnym czasie (może nawet wcześniej) uszkodzeniu uległ czujnik temperatury płynu w parowniku gazowym (ciężko stwierdzić kiedy ten czujni
  3. Witam. Mam taki problem, po przekręcaniu kluczyka w pozycji 'zapłon' nie pojawia się kontrolka oleju, ale gdy odepnę czujnik ciśnienia oleju to na Ekranie MID pojawia sie informacja o niskim stanie, a na liczniku kontrolka się nie zapala. Czy jest taka możliwość, że przepaliła się kontrolka lub wina licznika?
  4. Witam Wszystkich! Mam minimalny problemik z Asterką, otóż nie miała w ogolę mocy, po wydaniu kupę kasy na mechaników, w końcu jeden doszedł, że klin na wale rozrządu ( chyba dobrze napisałem ) Samochód odzyskał moc, ale jest jeszcze jeden problem z dławieniem na niskich obrotach, od 1300+ samochód normalnie się wkręca, a gdy wskazówka stoi na 900 i szybko nacisnę pedał gazu to zdławi i dopiero podejdą obroty w góre. Przy szybkim ruszaniu zawsze jest taki kangurek, szarpnięcie i samochód leci normalnie. Wymieniłem świecę, cewka pożyczona od kolegi i dalej to samo. Egr podłączony i odłączony
  5. Witam. Mam problem z moja Astra taki, że pali mi około 10,5-11l. Gazu 80% trasa, 20% miasto, a kręce samochod do max 3-3,5 tys. Predkość w trasie 80-110 km. Dojeżdzam do pracy codziennie 15 km w jedna i drugą strone. Kolega ma taki sam silnik i spalanie jest nawet 2 litry mniejsze. Dodam, że mam uszkodzony chyba termostat, bo wskazówka od temperatury w trasie spada do 70 stopni, a w mieście normalnie podnosi się do 80-90 stopni. Kolega ma tak samo, że wskazówka mu tak 'lata'. Byłem dzisiaj u mechanika podpiął komputer, ale komputer nie wykrył zadnego błędu. Byłem u gazownika, ale wszystk
  6. Witam drogich kolegów i koleżanki, chciałem was prosić o pomoc z problemem, który męczy mnie już od tygodnia. Mam asterkę z silnikiem X14XE benzyna bez gazu, przebieg prawie 270tyś, od nowości można powiedzieć, że w rodzinie. Astra zawsze odpalała od kopa, komputer domagał się tylko zajęcia sondą lambda (błąd 0130), sonda która aktualnie siedziała była zamiennikiem, ale tak czy inaczej auto chodziło idealnie. Po odpaleniu miał równe obroty około 850-900, nie pojawiały się żadne niepokojące objawy. Ostatnio zrobiłem 12tyś km od wymiany oleju i musiałem dolać około 0.3l oleju, więc to chyba nie
  7. Witam serdecznie drodzy forumowicze, Pech chciał, że niedawno w wyniku spóźnionej wymiany rozrządu, do której nie doszło - zerwał mnie się pasek rozrządu. Postanowiłem wymienić silnik. Oczywiście w kupionym silniku chciałbym od razu wymienić rozrząd. Mam następujące części: - pasek rozrządu Gates - rolki INA - pompa wody firmy statim W.522 Mam pytanie - czy słuszne są moje obawy, że z pompą wody statim szybko zaczną się dziać niepokojące rzeczy? Mechanik, któremu postanowiłem powierzyć naprawę przestrzega przed tą firmą. Czy ktoś z Was miał do czynienia z tą firmą i czy
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.