Po wymianie uszczelki pod głowicą nadal olej w płynie
-
Podobna zawartość
-
Przez Tobiasz
Przy zakaupe mojego combolota przy przebiegu ok 190 000 km zauważyłem, że uszczelka pod pokrywą zaworów byla lekko uszkodzona skąd delikatnie leciał olej. Oddałem do mechanika i razem z wymianą uszczelki wymieniłem wszystkie filtry i olej. Po naprawie z silnika nastąpił wyciek. Nie byłem w stanie zlokalizować skąd więc oddałem spowrotem do machanika na poprawę. Po drugiej naprawie dalej gubił olej jednakże już mniej. Wydaje mi się że olej cieknie w okolicy rozrządu. W pewnym momencie bez żadnego ostrzeżenia rano silnik już nie odpalił. Poziom oleju w normie. Po przekręceniu zapłonu silnik zakręcił lecz co raz słabiej i słabiej aż zapiszczał dzwięk i tak już silnik stanął na dobre. Z tego co się orientuje jest to silnik ozanczony kodem Y17DTH. Nie wiem co może być powodem i czy aby silnik nie jest do wymiany.
-
Przez eldi
Witam
Potrzebuje taka uszczelkę Numer GM 90572062 tylko ze chciałem ja dorobić tylko nie wiem jaki materiał by się nadawał ? np preszpan?
-
Partnerem serwisu: Karty Plastikowe && Karty Plastikowe
Rekomendowane odpowiedzi