Jump to content

Recommended Posts

Witam, pomyślałem sobie dzisiaj że zrobię coś dla mojego kadetta , więc podłączyłem tylni spryskiwacz i chciałem jeszcze wycieraczkę naprawić ... i tu sie zaczynają problemy ... na klapie bagażnika są 3 bolce , pierwszy z lewej jest od wycieraczki , drugi jest od nagrzewania tylniej szyby a trzeci to nie mam pojęcia (jak by ktoś wiedział to info by się przydało :-) ) samochód jest wyłączony , kluczyka w stacyjce nie ma a na tym pierwszym bolcu pojawia się napięcie niecałe 7 V , gdy przekręcam kluczyk i załączam wycieraczkę to wyskakuje napięcie 16 V . (wycieraczka czy tak czy tak i tak nie działa)
Może ktoś wie czym to spowodowane?
Tylnia szyba też nie działa chyba, nie wiem bo przeczyściłem papierem ściernym bolce i miejsca styków, jak by ktoś miał jakieś wskazówki co można zrobić/sprawdzić to było by miło.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sprawdź wiązkę kabli na łaczeniu klapy bagażnika z karoserią oraz kostki przy światłach , polutuj , przeczyść zaśniedziałe styki .

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.