Woda pod wycieraczką
-
Podobna zawartość
-
Przez KubańczykCK
Kochani, potrzebuję pomocy!
Wczoraj wieczorem odkryłem masę błędów elektrycznych w mojej astrze.
Astra H Kombi 2010r 1,7 101km z17dth
Nie działają:
Tylna wycieraczka
Podgrzewanie tylnej szyby (mimo, że cały czas świeci się kontrolka i nie da się go wyłączyć)
Światła przeciwmgielne tył + przód
Elektryczne szyby przód
Panel sterowania światłami i podświetleniem deski
Panel sterowania lusterkami
Światła cofania
Metodą gaz+hamulec wynotowałem błędy ECN:
007071
210870
05007E
05007F
21397F
213970
065074
038008 (ten akurat pojawia się odkąd tylko posiadam autko i mimo wymiany świec niczym go się nie udało skasować)
210877
050056
Sprawdziłem bezpieczniki od każdej z w/w usterek - wszystkie ok. Rozpinałem aku na kilka minut - nic.
Jestem załamany, w przyszły weekend planujemy wyjazd w góry, a połowa elektryki w aucie nie działa
Co robić? Ktoś z Was ma jakiś pomysł?
-
Przez Reyo
Mam taki problem ,że nie działa mi TYLNA wycieraczka. Przednie działają, spryskiwacz przedni i tylni również lecz sama TYLNA wycieraczka już nie.
Dokładnie chodzi o to że gdy próbuje włączyć TYLNĄ wycieraczkę to uruchamiają mi się dalej przednie, tak jakby PO PROSTU coś przekierowywało przycisk od TYLNYCH na przednie.
Co do bezpieczników to z tego co widzę są tylko jedne od przednich.
Ma ktoś jakieś pomysły ? Liczę na pomoc.
SŁOWNIK DO RĘKI !
-
Przez PoTerminie
A więc do sedna.
Silnik: 2.5 model z 2006r
1. Ile wchodzi do chłodnicy płynu? Gdzieś znalazłem, że 11.
2. Jak odpowietrzyć ten cholerny układ? Znalazłem tylko korek przy chłodnicy, oraz jeden w kształcie celownika (nie jestem pewny, czy jest to korek od termostatu, czy nie). Znajdował się on całkowicie u góry. Na innym forum piszą o sześciu, przy silniakch 1.9. Niestety nie mogę znaleźć reszty.
3. Czy układ odpowietrzy się "samemu"
4. na tep wody już znalazłem odpowiedź. http://forum.opel24.com/topic/58555-temperatura-plynu-chlodniczego-jak-podejrzec/
-
Partnerem serwisu: Karty Plastikowe && Karty Plastikowe
Rekomendowane odpowiedzi