Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ahoj!

Co może być przyczyną takiego poboru prądu na postoju?

Ładowanie jest w porządku. Sprawdzane przy zamkniętym samochodzie z alarmem i bez.

Bezpiecznik z instalacji gazowej również został wyciągnięty.

Gdzie szukać?

 

Pozdrawiam

Przemek


Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Może światłu w bagażniku lub schowku nie gaśnie.

Podłącz amperomierz i wyciągaj bezpieczniki. Tak najszybciej znajdziesz prądożerny obwód.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

No więc dzisiaj się wyjaśniło.

Porobiłem parę testów i:

przy właczonym alarmie - 0,2 A,

przy wyłączonym - 0,3 A.

Dziwne, ale po 10 minutach pobór prądu się stabilizuje na poziomie 0,015A.

 

Pozdrawiam

Przemek


Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Natan
Napisano (edytowane)

Cześć

 

Masz fabryczny alarm?.Są alarmy z niezależnym akumulatorkiem zasilającym.Może już jest na wykończeniu i pobiera prąd z akumulatora aby się naładować.

Edytowane przez Natan

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


Partnerem serwisu: Fabryka kart plastikowych LiderKarty
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.