Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jednak pompa padła, na jedną stronę w ogóle nie podaje płynu. Jadę po zestaw naprawczy.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

no to czekamy na wyniki wymiany .. daj znać .. przyda się inny uzytkownikom taka informacja

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Marcin naprawde nei wiesz jak sie pisze "hamulca"? Jak jest poprawnie. Nie zebym orłem był ale normanie cycki opadają.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Wymieniłem cały komplet uszczelek w pompie i tu jest dziwna sprawa ponieważ gdy silnik jest wyłączony to pedał po odpowietrzeniu jest twardy i prawie w ogóle nie da się go wcisnąć. ale gdy odpale auto to pedał znów wpada do końca i ledwie hamuje. Nie wiem co robić.

Panowie proszę pomóżcie. Już nie wiem co robić. Pedał nadal wpada do podłogi podczas jazdy. A gdy jest wyłączony silnik to pedał jest sztywny. Co to za czary? A moze serwo? Zgaduje ponieważ nie wiem jak w środku jest zbudowane serowo i nie wiem co mogło w serowo nawalić.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

To odpowietrzaj na odpalonym silniku, ale najpierw jeszcze odpowietrz pompę.

Wpisz w wyszukiwarce - odpowietrzenia hamulca - http://forum.opel24.com/index.php?app=core&module=search&search_in=forums

Poczytaj i powinno pomóc.

Jak nie masz ABS-u to musisz zaatakować regulator tylnego hamulca.

Ja ostatnio odpowietrzałem przy uruchomionym silniku, też nie udało się odpowietrzyć na zgaszonym.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Właśnie zrobiłem tak jak mówiłeś. Odpowietrzylem najpierw na wyłączonym silniku a potem na włączonym. Trochę się polepszyło bo nie wpada pedał do końca tylko do połowy ale jest minus taki że podczas gwałtownego zahamowania nie chce blokować kół. Nawet przy bardzo silnym wciśnięciu hamulca.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

a powiedz mi .. czy z odpowietrzników leci już świeży płyn ..czy jeszcze stary??

jak bym przelał jeszcze ten układ tak aby nowy płyn pojawił się na odpowietrznikach

czy pedał rośnie po pierwszym nacisnięciu?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Marcin - Grzegorz dobrze radzi.

Układ jeszcze jest zapowietrzony.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Powiem szczerze że całego układu nie przelałem bo na trzch kołach było ok więc kolega pompował po pięć cykli. Ale za to jeden lewy tylny był najgorszy gdzie już na początku zaczoł lecieć czarny płyn więc nim się zajołem najbardziej i przelałem przezniego dwa zbiorniczki.

Teraz jest tak że peda wpada prawie do połowy ale hamuje. Tylko ze nawet przy silnym naciśnięciu hamulca podczas jazdy nie chce zblokowac kół.

Edytowane przez Marcin4988

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

ja bym spróbował przelać cały układ .. tym bardziej, że masz ten płyn czarny .. hudraulika to takie cholerstwo, że nie działa .. a potem sam nie wiesz dlaczego zaczyna działać .. niewielka ilośc powietrza może spowodować, że układ gupieje i nie działa poprawnie.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

Partnerem serwisu: fabryka kart plastikowych LiderKarty
×

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.