Skocz do zawartości
Zielok

P1616

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam do was pytanie. Gdyż problem polega na tym że w samochodzie Corsa C 1.2 16V od pewnego czasu dzieje mi się takie coś ze pali i gaśnie, pali gaśnie oraz mruga kontrolka Check.. Podpięcie komputera wykazało błędy P0340 (czujnik położenia wałka rozrządu) oraz P1616 (złe dane identyfikacyjne pojazdu z modułu). Wymieniłem czujnik ale dalej to samo .. pali gaśnie, zostało sprawdzone dodatkowo Immo ale jest wszystko w porządku ..Czy ktoś się z czymś takim spotkał ? Proszę o jakąś poradę, lub rozwiązanie problemów..

Dziękuję i pozdrawiam

 

 

 

 

 

 

 

 

Na przyszłość zwracaj uwagę w jakim dziale zakładasz temat.

Edytowane przez bad

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

 

Prosiłem o odpowiedz lub poradę a nie link do tego samego problemu na który nie ma odpowiedzi...


Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

 

 

Podpięcie komputera wykazało błędy P0340 (czujnik położenia wałka rozrządu)

 

Co do tego błędu to jest błąd obwodu prądu i wcale nie znaczy że czujnik.Najpierw powinieneś sprawdzić wtyczkę i wiązkę.A potem wymiana czujnika a na końcu sterownik silnika.

Objawy te same masz co przed wymianą? Czyli rozumiem że błąd też wyskakuje ten sam?

 

I teraz w sumie odpowiedź:http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2088728.html

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Polecili mi w 1 kolejności wymienić czujnik.. wiec to zrobiłem i objawy te same, a co do błędów to dzisiaj już nie podpinałem komputera wiec nie potrafię odpowiedzieć . Dziękuje i pozdrawiam

 

 

 

 

 

Korzystaj z opcji ODPOWIEDZ zamiast CYTUJ

Edytowane przez bad
usunięty cytat

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

To sprawdź aby się upewnić czego to wina


Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Okazało sie że wymiana czujnika pomogła, ale w niewielkim stopniu, gdyz po wymianie komputer odczytał ,,Obwód czujnika rozrządu" .. Okazało sie po rozbiorce ze był źle ustawione wałki rozrządu wystarczyła ,synchronizacja wałków i auto pali .. Komputer czyta jeszcze błąd ,, Moduł komfortu nadwozia " ( coś w tym stylu :P ). Dziękuje za pomoc
Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Wiesz ile jest błędów od modułu? Napisz konkretnie numer kodu błędu.A nie ,,coś w tym stylu,, bo takiego nie ma

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


Partnerem serwisu: Fabryka kart plastikowych LiderKarty
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.