Skocz do zawartości
rom3o

Meriva 1.6 16v problem na rozgrzanym silniku

Rekomendowane odpowiedzi

pierwsza chodzi płynnie w całym zakresie. raczej bym jej nie podejrzewał. ciągle mnie trapi czemu akurat po rozgrzaniu a jak ostygnie to jest ok...

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja bym więc sprawdził czujnik wałka i wału.

One lubią robić numery właśnie gdy się zagrzeją.

A błędami nie walą.

Jak je sprawdzić są filmiki

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Czujnik temp. powietrza odpada. Odpiąłem go i jest tak samo. Co do czujników wałka i wału jeszcze nie sprawdziłem ponieważ nie mogę rozłączyć kostki a miałem tylko 5 minut czasu.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Napisano (edytowane)

Witam, problem dalej nie rozwiązany... Nie mogę znaleźć zaworu egr nie ma go w miejscu gdzie powinien być... W załączniku zdjęcia silnika może ktoś go widzi... Mam jeszcze pytanie czy ktoś powie mi jak wyjąć niebieską zawleczkę z wtyczki ?

post-55842-0-15090900-1524320909_thumb.jpg

post-55842-0-98497600-1524320946_thumb.jpg

post-55842-0-54300700-1524320975_thumb.jpg

post-55842-0-52189400-1524320995_thumb.jpg

post-55842-0-95240800-1524321015_thumb.jpg

post-55842-0-57316500-1524321317_thumb.jpeg

Edytowane przez rom3o

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ty masz wersję bez EGR-a jak widzę.

Normalnie jest jak masz 5 zdjęcie to między wiązką przewodów a odmą.

Ta taka kurza łapka :D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

No właśnie wiem że tam powinien być ale tak myślałem że w wersji z easytronic jest e innym miejscu. Czyli egr odpada ;) a z tą wtyczką ktoś coś?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

A dalej nie możesz jej odłączyć?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Nie poddałem się bo jeszcze ja urwe

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Musisz zwolnić zaczep.

Może być zabrudzony i ciężko wyjąć.

Psiknij po wtyczce WD40 i powinno pomóc.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

On ma iść do góry czy na bok? Spróbuję jutro ;) dzięki za podpowiedz

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

Partnerem serwisu: fabryka kart plastikowych LiderKarty
×

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.