Skocz do zawartości
aszulczi

Klima raz działa raz nie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

 

Po zimie moja klima w Astrze 3 1.7 przestała działać, byłem w serwisie Pan sprawdził azotem dziura w  chłodnicy.

 

Dzisiaj wymieniłem chłodnice klimatyzacji, pojechałem na nabicie, wszystko ok , przy próbie załączenia klimy , kompresor nie załączył się.


Dopiero po paru kilometrów załączył się i klima dobrze chłodziła. Gdy dojechałem do domu i zgasiłem auto a po paru minutach zapaliłem ponownie i włączyłem klime to załączyła się od razu a gdy za chwilę ją wyłączyłem i chciałem za kilka minut włączyć się to już nie działała.

 

 

Czy mogę coś samemu sprawdzić czy od razu jechać do serwisu klimy :)?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Masz podobny temat.

 

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Napisano (edytowane)

Zapomniałem dodać że do wtyczki od kompresora dochodzi prąd oraz ,że wg op-com jak przekaźnik a/c aktywny gdy jest włączony oraz ciśnienie a/c 555 kPa ale nie leci zimne powietrze.

 

Ale jak juz wcześniej zadziałało to nie wyłączyło się same.

 

Nie wiem czy to ma jakie znaczenie ale jak w op-com robiłem test wentylatora chłodnicy 1 2 oraz 3 to przygasa światło w kabinie.

Edytowane przez aszulczi

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

Partnerem serwisu: fabryka kart plastikowych LiderKarty
×

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.