Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Na prośbę Mery 11 wstawiam schematy Gida

2019-01-22_202428.png

2019-01-22_202448.png

2019-01-22_202518.png

2019-01-22_202533.png

2019-01-22_202545.png

2019-01-22_202600.png

X76.png

X77.png


  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Bardzo dziękuję  kolego adam1954 Jjak będziesz   w pobliżu zapraszam na browarka

 

 

Witam kolegów . czy podpowie ktoś pin 47 ECU podłączony do złącza Z 5 BCM do którego pinu ?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dziękuję za zaproszenie

 

Pin 47 idzie do pin 16 w GID

 

 

 

 

2019-01-22_202428.png.d3d4d1e8a63595485fb8793631e817ed.png

 

2019-01-24_090555.png

 

2019-01-24_090613.png

 

2019-01-24_090623.png

 

 

 

 


Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ok , ale czy idzie bezpośrednio czy przez jakieś złącze w module komfortu , mi wychodzi jakieś złącze X5 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Napisano (edytowane)

Dzięki to przez to złącze do gida ? ćoś musiałem żle przeanalizować , muszę jeszcze raz popatrzeć dzięki .za pomoc.

Edytowane przez Mery 11

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ćoś nie zrozumiałam ,chcę  uruchomić na GIDZIE wszystkie dane i postępowałem tak jak jest opisane w poście ,starym o dołożeniu kabla z ECU do Dida .To bezpośrednio w pin czy po drodze w coś  jeszcze . Sory  że marudzę .

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Sygnał czujnika poziomu paliwa idzie z pinu 47 we wtyku od sterownika( czarno- brązowy) przez wtyk X5  i wychodzi z niego (brazowo czarny ) do pin 16 pierwszej wtyczki od wyświetlacza

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

O to rozumie fajnie jak podłącze wszystko do kupy to napiszę .No chyba że coś pokręcę hihi


Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

A  jeszcze czyli jak by co mog ęwszystko ominąć i bezpośrednio w Gida pin 16 i maa być ?

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

W skrócie to tak

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

 

Tak. Poniosłem porażkę, podłączyłem tak jak było pisane oglądane na schemacie, i lipa. Autko nie odpalało żadnych błędów nie pokazało. Gdy odłączyłem wtyk od GID zapałał za każdym razem… Co źle poszło. Jakąś porada wel pytania? 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

No tak , jutro sprawdzę wszystko krok po kroku i zobaczę  co w niej piszczy .

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Może trzeba wejść programem diagnostycznym w moduł nadwozia i sprawdzić co trzeba właczyć

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Patrzę jeszcze raz do Tisa i wychodzi tak że to co podałem do twojego rocznika i silnika to ogólnie wyświetlacz 

Z wcześniejszych rocznikowo modeli widzę schemat typowo do Gida.

2019-01-25_211408.png

 

 

2019-01-25_211521.png

2019-01-25_211536.png

 

2019-01-25_211428.png

 

 

2019-01-25_211443.png

 

2019-01-25_211453.png

 

2019-01-25_211632.png

 

 

2019-01-25_211659.png

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

 

Usunąłem usterkę, ale dalej nie działa na wyświetlaczu cały czas literka F

 

pędkość pokazuje  ok, ilość przejechanych km też .

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Może dlatego że ominołem złącze X5 ? i podłączyłem bezpośrednio ? 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ale w złączu X5 nie masz na schemacie nic pomostkowane.

Każdy pin jest oddzielony i każdy idzie w swoim kierunku.

Więc to myślę że nie jest to.

A może to F to błąd od czujnika temp zwenętrznej?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

 

Tak masz rację gały czas chodziło mi o to złącze X5, a tu nie ma go… Literka F jest tylko wtedy, kiedy uruchomię silnik. Na wyłączonym zapłonie i włączeniu radia jest wszędzie zero. Na BC 1 i BC 2 też, 0 paliwa. Pokazuje jedynie ilość przejechanych kilometrów i pokrywa się z licznikiem głównym. Temperature zewnętrzną wskazuje osobno, godzinę osobno i fale radiowe. Funkcję radia ok, Tylko BC nie ma wskazań spalania paliwa zasięgu .

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Takie informacje na wyświetlaczu

20190127_081201.jpg

20190127_081210.jpg

20190127_081222.jpg

20190127_081335.jpg

20190127_081401.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


Partnerem serwisu: Fabryka kart plastikowych LiderKarty
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.