Skocz do zawartości
Radek b

Gaśnie mi silnik przy dojeżdżaniu do świateł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam antare 2,0 d i problem jak jadę jest Ok jak dojeżdżam do świateł albo ronda obroty spadają i wylancza  się silnik nie działa alternator zapala się lampka ładowania brak wspomagania i po chwili nie mogę odpalić włączam 2 bieg i na rozruszniku odpalam 

 

 

 

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Napięcie ładowania sprawdzone?

Błędy też?

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Napisano (edytowane)

Tak 14,5 ładowanie i jak poruszam klemami to czasem odpali 

Edytowane przez Radek b

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

No to sam sobie podpowiedziałeś.

Do sprawdzenia są klemy na aku. , podłączenie przewodów do tych klem oraz punkty masowe

 

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

 

Dziekuje bardzo za podpowiedz kolega mówił że to może jakis czujnik położenia wału 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Czujnik wału też może być ale najpierw sprawdza się rzeczy oczywiste.

 

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Napisano (edytowane)

Ok dziekuje sprawdzę i dam odpowiedz 

Edytowane przez Radek b

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

Partnerem serwisu: Fabryka kart plastikowych LiderKarty
×

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.