Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich ma problem z oplem astra h 1,6 115koni 2009 bezyna 

opisuje problem chce odpalić auto nie ma reakcji tylko jest cykanie i poziom zbiornika opada wskazówka do zera a tam 

gdzie jest wyświetlacz pokazuje spalanie auta jest litera F


Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jaką masz skrzynię biegów?

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

5 biegowa manualną 

manualna 


Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Napisano (edytowane)

U mnie na wyświetlaczu zamiast chwilowego spalania i przejechanego dystansu km (tych kasowanych) były też literki "F", nie zwróciłem uwagi na wskaźnik poziomu paliwa... okazało się, że był to błąd IMMO P1613-00 "Brak lub nieprawidłowy sygnał immobilisera", pozostałe objawy (brak kręcenia rozrusznika) też były... u mnie wystarczy wykonać pełen cykl ponownego uruchomienia, czyli wyjście z samochodu, zamknięcie pilotem (bardzo ważne), pierwszy raz kilkanaście minut próbowałem siedząc w samochodzie i dopiero, jak pobiegłem z trójkątem i wróciłem do auta, to odpalił od razu. jak mi później tłumaczył pracownik ASO, mimo zmieniania na drugi kluczyk samochód nie odpali bez wyjścia i zamknięcia samochodu, bo komputer cały czas uważa, że jest ciągłość nieuprawnionej próby uruchomienia... ponowne otworzenie i jest OK.... miałem tak 3razy, nie pamiętam, czy wszystkie były przed wymianą baterii w pilocie, czy także po.

EDIT: Znalazłem foto z "F" i poziom paliwa też spadł do zera.

20190228.jpg.dd8d6c9e9260d56db6f84c771d5ef640.jpg

Edytowane przez bogoes
dodanie tekstu i zdjęcia

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

witaj próbowałem jak mówisz a nawt odroczyłem akumulator zamykałem otwierałem wymieniłem baterie w pilocie i nic  

nie wim co mam począć 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

A co mówi opcom?


Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

nie podłączyłem bo nie mam jak sie przemieścić ale wszyscy mówią ze możne to być rozrusznik 

czy jest to możliwe  

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Gaz i hamulec do oporu i włączyć zapłon. Na wyświetlaczu przebiegu dziennego na liczniku zaczną pojawiać się błędy p0cos tam itd. Pisz i dawaj.
Jak cykam to rozrusznik powinien próbować. Jak imo to wcale nie ma reakcji. A czy przypadkiem aku nie jest rozladowane?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

tego nie wiem radio i wszystko działa i jest taka kropka na aku jest zielona a w legendzie sprawdzałem ze jak jest zielona to jest ok 


Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zaciski na akumulatorze nie jest zasniedzialy lub luźny?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Sprawdź błędy. Jeżeli nie ma problemów z imo to może faktycznie coś dzieje się z rozrusznikiem

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

nie mogę sprawdzić błędów bo nie da sie wcisnąć hamulca przecisnąłem klemy i nic 

zostaje mi jeszcze akumulator 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jak się nie da wcisnąć hamulca. Spompowane serwo? To nic tyle co trzeba żeby światła zapaliło

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

sprawdziłem nie ma żadnych błędów

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Kontrolki nie gasną jak dajesz na rozruch?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

zostaje tylko kontrola od akumulatora od drzewi pasy i ta z serwis wszystkie inne gasną 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja tam obstaję przy błędzie immobilisera... może uszkodziła Ci się pestka w kluczyku, może w jakiś sposób się rozprogramował i trzeba zaprogramować, najważniejsze jest odczytanie błędów, jak nie masz opcoma, to spróbuj apką DTC OPL READER (jak masz interfejs typu ELM327), tam odczytasz te same błędy co opcomem... a najlepiej poszukaj kogoś z opcomem z Twojej okolicy (np. z forum), kto może do Ciebie podjechać.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
10 godzin temu, astra h2009 napisał:

tego nie wiem radio i wszystko działa i jest taka kropka na aku jest zielona a w legendzie sprawdzałem ze jak jest zielona to jest ok 

 

To jest mylące.

Kropka może być zielona a aku może mieć 10 V

Miernik i zmierz.

Wtedy będziesz wiedział na pewno

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


Partnerem serwisu: Fabryka kart plastikowych LiderKarty
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.