Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Nie będę zakłada nowego tematu gdyż mój problem wyglądał podobnie- nie zamykały mi sie drzwi kierowcy za pomocą pilota. Jako że miałem już kiedyś podobną sytuację z drzwiami tylnymi zakupiłem nowy siłowniczek i postanowiłem go wymienić. Rozebrałem więć drzwi, okazało się że stay siłownik działa tylko tak niemrawo. Myśle sobie skoro mam nowy to go wstwię, wyciałęm więc stary siłowniczek i zamontowałem nowy. Nie wyobrażacie sobie jakie było moje zdziwienie gdy okazało sie że po tym zabiegu centarany zamek nie działa wcale:) Pomyslałem sobie ok może byłem nieostrożny kabelki mi się gdzięś styknęły albo może jednak żle podłączyłem i spalił się bezpiecznik. Jednak z racji tego że centralny zamek mam nieoryginalny tylko dołożony razem z alarmem Prestige APS-150MX, w miejscu gdzie powinien być bezpiecznik od centralnego nie ma go. przejżałem wszystkie bezpieczniki i żaden nie jest przepalony- jednak nie świeci mi się jeszcze podświetlenie pokręteł od temperatury i nawiewu na konsoli środkowej. Podłączyłem obydwa siłowniczki na krótko do aku i obydwa działają, na kablach które dochodzą do siłowniczka w momencie uruchamiania centralnego z pilota nie ma prądu. Co sie gdzieś zjarało tylko nie wiem gdzie.:) Myslałem że operacja zajmie mi gora godzinę, a wczoraj spędziłem w garażu dobre 5 h, i dzisiaj z przed usma poleciałem znów sprawdzić bezpieczniki bo myślałem że może coś przegapiłem. Jedynie moją żonę ta sytuacja cieszy bo mówi że teraz jej będę otwierał drzwi jak za kawalerskich czasów:) Może ktoś ma podobną instalacje w Astrze G czyli tego prestiga APS-150MX z centralnym i wie w jaki sposób może byc podłączony. Dopowiem że alarm działa i centalny raczej jest podpięty pod inny bezpiecznik- chyba że jest podpięty pod te sam i przepalił się sterownik od centralnego. Czy taki sterownik może mieć bezpiecznik w sobie? Proszę o jakieś wskazówki z góry dzięki,

[ Dodano: Nie Lis 22, 2009 13:42 ]

Może więc po nitce do kłebka, który bezpiecznik odpowiada za podświetlenie konsoli środkowej?

13-wyświetlacz cyfrowy-jest OK -jak wyjąłem to zgasł

oświetlenie wnętrza -lampka jest OK- jak wyjąłem to zgasła

predkościomierz i reszta też świeci,

a pod którym jest podświetlenie?

https://forum.opel24.com/topic/10033-centralny-zamek/page/2/#findComment-124877

• 4 miesiące temu...
Gość Anonymous

Witam serdecznie mam taki problem a mianowicie chodzi o centralny zamek w Oplu G

Chodzi mi o zamykanie klapy bagażnik, przestał funkcjonować.Po wymontowaniu siłownika i po podłączeniu go pod prostownik działa .Sprawdzałem prąd w przewodach doprowadzających , prąd po naciśnięciu zamknięcia lub otwarcia dochodzi i nie mam pojęcia co to może być. Proszę o jakieś wskazówki z góry dzięki

https://forum.opel24.com/topic/10033-centralny-zamek/page/2/#findComment-90573