yamhy Opublikowano 21 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia (edytowane) Że tak zapytam, z jakim momentem dokręcałeś świece? Dobra nieważne bo nie doczytałem... Jak usunąć post? 😅 Człowiek od 5:00 nie śpi i tak to jest W dniu 17.08.2024 o 14:04, zmarznietacorsa napisał: Dla potomnych, temat rozwiązany. Zadzwoniłem do znajomego mechanika opla, powiedział że pewnie odma, ale żeby sprawdzić czy świece są dobrze dokręcone, bo ponoć w tym silniku lubią się luzować. Dokręcałem do 25Nm, jedna nie potrzebowała dokręcenia, dwie dokręciły się o jakieś 50 stopni i jedna o jakieś 100 stopni. Po dokręceniu jak ręką odjął, zero dziwnych dźwięków. Edytowane 21 Sierpnia przez yamhy   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/100871-corsa-e-14-90km-stukanie-przy-ruszaniu/page/2/#findComment-809942 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi