Skocz do zawartości

LW800 + Pionier DEH 2000

Rekomendowane odpowiedzi

Gość rafalpg

Mam radio pionier deh2000 moc wyjściowa 4x22w RMS około 4x50w(na panelu) i dostałem od kolegi skrzynie (malutką) około 16l. Kupiłem do niej Głośnik Alpharda LW800 60w RMS- 120w MAX i po podłączeniu do radia głośnik chodz ale kiepsko.Czy to jest sens kupić jakiś filtr dolnoprzepustowy czy wzmacniacz małej mocy (coś około 35w rms) czy moc z radia wystarczy ? Acha pro po wzmacniacza co polecacie za małą kasę i nie posiadam wyjścia na cincze z radia wiec jak podłączyć tam wzmacniacz znalazłem taki adapter ale koszt około30 zł +przesyłka czy można jakoś inaczej go podłączyc ?

https://forum.opel24.com/topic/10097-lw800-pionier-deh-2000/

• 4 tygodnie później...

Nie chce Cię wprowadzać w błąd, ale gdybyś zmostkował + z kanału lewego tylnego i - z kanału prawego tylnego to chyba byłoby wyjście mono które mógłbyś zakończyć cinchami.

!!!ZANIM TO ZROBISZ SPYTAJ JAKIEGOś ELEKTRYKA CZY MOżE tAK BYć:wesoly:

Wzmaka poszukaj jakiegoś na allegro 2 kanałowego(bo monobloki są strasznie drogie) chociaż za taką cenę ciężko będzie. Unikaj firm Voice Kraft, Peyiyng itp.

https://forum.opel24.com/topic/10097-lw800-pionier-deh-2000/#findComment-264657

• 4 tygodnie później...
Gość Anonymous

sony5 nie trzeba - jedynie przy kostce którą dostaniesz radio musisz przełączyć kabelki żeby smigało bez kluczyka. no i ewentualnie przeciąć jeden kabelek żeby data na wświetlaczu nie gasła

Nie chce Cię wprowadzać w błąd, ale gdybyś zmostkował + z kanału lewego tylnego i - z kanału prawego tylnego to chyba byłoby wyjście mono które mógłbyś zakończyć cinchami.

!!!ZANIM TO ZROBISZ SPYTAJ JAKIEGOś ELEKTRYKA CZY MOżE tAK BYć:D

dobrze kombinujesz ale nie może tak zrobić bo radio nie jest przystosowane do pracy w mostku

radiem suba nie zasilisz, musi być wzmak ale też nie 35W tylko więcej. Jakiegoś blaupinkta, alpine v12 czy nawet carpowera - byle było 2 kanałowe i w mostku

jak nie masz wyjść RCA w radiu to szukaj wzmaka który ma opcję oprócz RCA podłączenia radia kablami głośnikowymi ;) albo adapterek :)

https://forum.opel24.com/topic/10097-lw800-pionier-deh-2000/#findComment-259712