RODI86 Opublikowano 30 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia (edytowane) Witam serdecznie forum po długiej przerwie jak w złym dziale to przepraszam i proszę o przeniesienie. Pacjent to vectra c 1.8 2003r teścia. Problem był z modułem cim a dokładniej z kierunkami cały czas trzeba było trzymać manetke żeby kierunki działały to samo było w mojej vektrze po wymianie cima i zaprogramowaniu wszystko działa ok. Wymieniłem u teścia cim bez zaprogramowania szybki test kierunki gdy lekko wcisnę manetkę migają 3 razy mocniej cały czas i po ruszeniu kierą wyłączają się wszystko pięknie. Po zaprogramowaniu modułów i kalibracji czujnika skrętu tragedia wszystko działa tylko przy lekkim wciśnięciu manetki nie ma trzech błysków tylko raz a po mocniejszym wciśnięciu mruga cały czas ale już nie rozłącza przy ruszeniu kierownicą błędów typu kierownica z wykrzyknikiem czy kontrolka trakcji nie ma. Takie same objawy są już również na starym module i z starym z mojej viki jak przekładałem. Mętlik mi się robił po całym dniu spędzenia przy tym nie wiem w czym jest problem. Auta już nie mam przy sobie ale z błędów nie ma nic po za przerwanym obwodem can między radiem a wyświetlaczem ale to było i na starym cim innych błędów brak Edytowane 30 Sierpnia przez RODI86   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/101204-po-wymianie-modu%C5%82u-cim-problemy/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi