Czaszek Opublikowano 6 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2024 Witam, Od dłuższego czasu męczę się z tymi błędami. W maju mechanik zasugerował wymianę rozrządu bo już pora i wymianę KZFR bo słyszał cykanie a te błędy mogły oznaczać też to. Po wymianie błędy nie zniknęły a w warsztacie tym zwolnił się mechanik i cały czerwiec nie chcieli mi przyjąć auta z powodu braku mechanika. Dziś postanowiłem wrócić do tematu ale też odbiłem się od drzwi. mam dzwonić za dwa tygodnie. Mechanik zaproponował mi wymianę zawór/zawory elektromagnetyczny położenia wałka rozrządu - koszt samych części wycenił na ok 700 zł. czytałem że można spróbować wyczyścić te zawory - stwierdził że nie ma myjki ultradźwiękowej. może to być też któryś z czujników wałka. Proszę o poradę co to może być lub polecenie mechanika który może to ogarnąć w okolicach Gliwic, poszło dużo czasu i pieniędzy a efekty są mocno niezadawalające. Jak by mechanik ogarniał tez LPG to było by super, zastawiam się nad zmianą mechanika na stałe. Asstra H błedy.txt   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/101314-a16xerz16xerlde-b%C5%82%C4%99dy-p0011-p0014-wymieniony-rozrz%C4%85d-i-kzfr-olej-zmieniony-z-5w40-na-5w30/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi