Greeg Opublikowano 9 Października Udostępnij Opublikowano 9 Października Witam Mam problem ze skrzynią, Astra J 1.7CDTI ze skrzynią M32. Przy zmianie biegu z 2 na 3 jest słychać zgrzyt czy tak samo jak z redukcji biegu 5/4 na tą nieszczęsną 3. Domyślam się że może to być synchronizator. Poprzedni właściciel wymieniał olej w skrzyni przy zmianie wszystkich filtrów i olejów tyko nie wiadomo jaki może być zalany teraz. Słyszałem że może to mieć znaczenie i przez to też taki objaw zgrzytania, reszta odpukać chodzi bez zarzutu Lepiej spróbować i zmienić olej z jakimś cerazmizerem czy innym dodatkiem zanim oddam do naprawy skrzynie, bo już sam nie wiem od czego najlepiej zacząć. Pomoże ktos albo nakieruje może ktoś miał podobny przypadek Pozdrawiam!   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/101943-zgrzyt-3-biegu-m32-skrzynia/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi