Feranist Opublikowano 29 Października Udostępnij Opublikowano 29 Października Cześć, niedawno bo w sierpniu kupiłem asterke, samochód fenomenalny z pierwszego wrażenia, jeździ super, wygoda jak na tą cenę jest bajeczna ale to co piękne zawsze się kończy. Od ostatnich ok. 2 miesięcy borykam się z pewnym problemem. Auto jeździ przez tydzień wszystko super fajnie ale nagle nastaje taki dzień gdzie wchodzę do samochodu chce ruszyć, przekręcam kluczyk a tu bam, zero reakcji. Po kilkunastu przekręceniach kluczykiem auto nareszcie odpalało ale sytuacja na dziś dzień się zmieniła. Ten sam problem, próbuje odpalić Opla już od soboty (jest wtorek) i sam z siebie no nie chce odpalić. Z kumplem spróbowaliśmy na kable do akusa, podpięliśmy do drugiego samochodu i nagle samochód odpala bez żadnego problemu. Pomyślałem sobie że to może być problem naładowania akumulatora ze względu na to jak małe trasy robię więc podłączyłem go na noc, na drugi dzień biorę podłączam, przekręcam kluczyk, chwilę pokręcił ale zgasł. Dopiero znowu na klemy poszedł. Sprawdziłem błędy na obd2, większość wskazuje na ecm (engine control module) czyli komputer silnika. Nie wiem już za bardzo co bym mógł zrobić w tej sytuacji więc zwracam się do was. Z góry dziękuję   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/102437-problem-z-odpalaniem/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi