wojto333 Opublikowano 15 Stycznia Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia Hej, Opel Corsa D 1.4. Uzupełniałem olej (5w30 GM dexos2) pod koniec sierpnia 2024, a wczoraj patrzę (tj. 14.01.2025) suchy bagnet, widzę też, że płynu chłodniczego też ubyło. Dodam, że przy 1szym wyciągnieciem wskaźnika był na nim olej, po przetarciu i ponownym sprawdzeniu na chłodnym silniku suchutko. Zamówiłem olej i płyn i czekam. W instrukcji pojazdu jest napisane, że niby zużycie oleju to 0.6l/1000km - także sporo, od tego czasu przejechałem wg licznika jakoś 5tyś km. Zauważyłem również "masło" pod korkiem oleju, jednak zaznaczam iż robię codziennie krótkie dystanse, a teraz też jest zima. Generalnie nie słyszę żadnych stuków, tarć itd. Wobec tego pytania: 1. Jak to jest, że mam suchy bagnet, a kontrolka się nie świeci? 2. Czy coś mogło się stać z silnikiem i czy jest się czego obawiać? 3. Czy np. jeśli zostało mi 0.5l oleju w silniku i nie zapaliła sie kontrolka to nic sie nie stało? Dzięki i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/103840-brak-oleju-na-bagnecie/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi