Monsieur Opublikowano 15 Stycznia Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia Cześć! Od jakiegoś czasu mam problem z klapą bagażnika w Insigni B - otóż niezależnie czy przełącznik jest na MAX czy 3/4, to bagażnik jedynie otwiera się tak na 10-15cm i przestaje jak by klapa dostała blokady i wraca do dołu. To samo dzieje przy próbie zamknięcia - zamyka się 5-10cm i wraca do maksymalnego otwarcia. Zastanawiałem się gdzie może być zlokalizowany czujnik zabezpieczający przed otwarciem w przeszkodę (jeśli takowy gdzieś istnieje) - bo dziwnie i niezależnie otwiera się na losową wysokość w danym zakresie, zawsze maks do 1/3 i to tylko sporadycznie. Próbowałem odłączyć akumulator, wyłączyć na off na kilka dni - lecz nic nie pomogło. Czy ktoś z was miał podobny problem? Od czego można by zacząć diagnozę? Czy ktoś z was może się podzielić może schematem siłowników, tego czujnika i ew. pompy? Podsyłam link do google drive z filmikami - aby lepiej zrozumieć problem: Sequence 01_1.mp4 - Dysk Google Sequence 01.mp4 - Dysk Google Sequence 02.mp4 - Dysk Google IMG_2221.mp4 - Dysk Google   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/103841-usterka-klapy-baga%C5%BCnika-insignia-b-sports-tourer/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi