Pioter94 Opublikowano 11 Lutego Udostępnij Opublikowano 11 Lutego Witam, od dwóch miesięcy jestem posiadaczem Insignii z 2009 roku z 1.8 i gazem. Podczas jazdy, zwłaszcza miejskiej słychać dziwne trzeszczenie. Udało mi się je uwiecznić na nagraniu. Z tego co zauważyłem: - nie ustaje po wciśnięciu sprzęgła, - na luzie dużo ciszej - występuje głównie podczas jazdy miejskiej, na autostradzie niesłyszalny - mechanik spuścił trochę oleju ze skrzyni i nie stwierdził obecności opiłków - skrzynia była naprawiana przez poprzedniego właściciela ( mam faktury z nr rej ) - na podnośniku nie udało się wywołać tego dźwięku ( tylko pod obciążeniem ) - mechanik twierdzi, że to może być osłona termiczna na kolektorze, której uchwyt przerdzewiał Na filmiku specjalnie jadę tak, żeby było to słychać. Macie jakieś pomysły, widzieliście coś podobnego?   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/104258-insignia-18-a18xer-trzeszczenie-podczas-jazdy/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi