kaczor240 Opublikowano 15 Lutego Udostępnij Opublikowano 15 Lutego Witam. Opel Vectra c kombi, dziwny problem z klapą bagażnika, nie zamyka się, dziś miałem drugi raz przypadek że wypadł mi ogranicznik klapy ( odbój ), bez niego nie mogłem zamknąć klapy bagażnika, jakbym mocno nie trzaskał nie zaskakiwał zamek z kluczyka zamyka wszystkie drzwi oprócz zamka w klapie, myślałem że zamek padł, za pierwszym razem wsadziłem odboj na miejsce bo zobaczyłem że wypadł, klapa się zamknęła kontrolka zgasła wszystko ok, działała klapa bez problemu, minęły jakoś 2 miesiące, dziś wracam z zakupów zamykam klapę bagażnika i ten sam przypadek, klapa nagle się nie zatrzaskuje, trzaśnięcie mocniej dociskanie nie pomaga, z kluczyka też nie zamknę. Miał ktoś z was taka sytuacje z tym odbojem klapy, czy to tylko dziwny przypadek że jak odboj odpadnie to klapa nie do zamknięcia? Może to tylko zbieg okoliczności z tym odbojem bo to bez sensu by było jak dla mnie i pada tak naprawde zamek w klapie zawiesza się gdzieś i nie zaskakuje? Pozdrawiam   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/104322-nie-zamyka-klapy-baga%C5%BCnika/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi